INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila [email protected]! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Fortsatta rykten på marknaden!

Publicerad 2014-07-30 21:52:00 i Allmänt,

Ni som tipsar bidrar till en blogg med kontinuerlig uppföljning!
Seså, in och tipsa i fältet till höger eller ännu bättre: maila mig på [email protected]!
 
Mölndals IBF har hållit låg profil sånär som på presentationen av Gabrielsson men nu har jag hört ett rykte om ytterligare ett tyngre nyförvärv!
Zacharias Carlsson senast som spelare och sedan tränare i Lindås ska tydligen damma av klubban och hoppas på att han inte skadar sig igen. Då Mölndal under förra säsongen vann varje match så kommer Zacke till ett segertåg som inte liknar någonting annat i regionen!
Mölndal blir helt plötsligt ett lag att räkna med kommande säsong.
 
Pixbos Linus Andersson kommer på grund att bristande förtroende kommer flytta ner till Schweiz och spela proffsinnebandy i Tigers Lagnau! Hoppas han kommer återvända till Sverige med nytt självförtroende och vilja att fortsätta spela i världens bästa liga om ett eller ett par år.
 
Om David Siitonen var ett bra nyförvärv från lägre divisioner så jagar Lindome en ännu bättre spelare vid namn Patrik Svensson som förra säsongen spelade i Varla och dessförinnan i Åsa och div 4 där han gjorde ca: 4 mål per match för två säsonger sedan. Enligt flera källor så är det inte särskilt troligt att Patrik väljer Lindome framför Varla men det är nyförvärv likt dessa som kommer göra att Lindome håller sig kvar i 2:an, om inte så kommer de åka ur lika illa som Ale gjorde förra säsongen.
 
Enligt en tipsare så har nästan alla "bra" spelare lämnat Marstrand och kvar kommer bara juniorer vara och representera Marstrand som ändå har många år på nacken som "elitförening".
Tydligen så kommer finnarna antingen sluta spela eller flytta till andra lag, Österman är borta och Laxman gick ju till Stenungsund. Kungälv är ett bättre alternativ för spelare runtomkring Kungälv och jag väntar bara på att Linus Kamperin kommer följa strömmen och skriva på för Kungälv. 
 
// Spånmark

Kommentarer

Postat av: Tråkigt

Publicerad 2014-07-31 09:06:45

Marstrand kommer (tyvärr) att åka ur division 2 i år...

Postat av: Peter

Publicerad 2014-07-31 11:14:58

Vad som är tråkigt är att efter några år som topp-3 i Göteborg på juniorsidan att ett par juniorer lämnar. Tänkvärt är att Marstrand bara har kört med egna juniorer i ett antal år. Inte raggat som andra lag. Det är ju nu det roliga börjar.

Vad som är uruselt är att överenskommelser/kontakt bryts av äldre spelare.

Skall bli spännande och se vad kvarvarande juniorer kan åstadkomma. De har ju fler duktiga juniorer.

Tror att det finns äldre spelare i div-2 som vill köra i Marstand med dessa juniorer. Alla kan ju inte få plats och speltid i sina nuvarande klubbar.

Postat av: Anonym II

Publicerad 2014-07-31 12:18:15

Enligt mig så är det svårare att få ihop en ihopvärvat lag än att coacha ett lag som spelat ihop ett antal år. Jag tror på Lindome faktiskt, och jag är inte därifrån. Dem har en av Göteborgs mest meriterade coacher i båset, ihop med bra junisar som spelat ihop ett antal år. Förövrigt så går det rykten om att moralen i Lindås är kass efter att den nye coachen värvat sönder det allsvenska laget.

Postat av: Goa gubbar gillar vi

Publicerad 2014-07-31 15:45:37

Den som värvar Kamperin, den värvar ju pappa Conny också, jävla go gubbe det där!

Postat av: What?

Publicerad 2014-08-01 14:16:45

Bland det roligaste jag läst Peter
Marstrands juniorer topp-3 i Göteborg vilka lag räknar du med då ?

Postat av: Juniorallsvenskan 2013/2014

Publicerad 2014-08-01 22:15:14

Pixbo etta, Lindås tvåa och Marstrand fyra efter Borås som kom trea. Detta anser jag är topp tre i GBG! Eller har jag Fel?
Tabellen ljuger aldrig!!

Postat av: Mikael

Publicerad 2014-08-02 15:16:25

Men Marstrand har inte varit topp 3 i några år som du skrev dom har dom tre senaste säsongerna kommit 4, 5 och sist i JAS.

Postat av: Owe väl insatt

Publicerad 2014-08-02 17:17:20

Det är nog ingen som kan juniorinnebandy i göteborgsområdet som rankar Marstrand som topp 3 i distriktet dom senaste åren! Man har duktiga ungdomsspelare men sen händer ingenting! Tyvärr precis som Lindome IBK så har man ingen organisation/talangutvecklingsplan eller ett lag i en högre serie för utveckla spelare! Om jag vore Fredrik Österman som är en väldigt duktig och utvecklingsbar spelare så skulle jag gått till en annan klubb i göteborgsområdet som spelar i en högre serie. Se på Jesper Andreasson som vågade!

Postat av: Väl insatt :)

Publicerad 2014-08-02 17:44:45

Fabian... Inte Fredrik... Å han har redan bytt förening...

Postat av: Owe

Publicerad 2014-08-02 18:51:25

till Sportlife Kungälv ja men inte till en klubb som han skulle få ännu bättre utveckling i! Man måste våga och inte bara stanna i närområdet!





Postat av: En som vet

Publicerad 2014-08-02 23:37:07

Jag måste ha missat ngt! Vilka klubbar har talangutveckling i Göteborg? Att värva till sig juniorspelare utanför gbg är det talangutveckling? Den ända skillnaden är att man får spelare som är talangfulla och spelar i samma lag. Detta kallar jag inte talangutveckling. Finns ingen klubb i gbg med en genomtänkt talangutveckling, är det ngn som påstår det så får ni gärna presentera den här. För innebandyn ligger hästlängder efter dom andra idrotterna.

Postat av: En som vet

Publicerad 2014-08-02 23:37:08

Jag måste ha missat ngt! Vilka klubbar har talangutveckling i Göteborg? Att värva till sig juniorspelare utanför gbg är det talangutveckling? Den ända skillnaden är att man får spelare som är talangfulla och spelar i samma lag. Detta kallar jag inte talangutveckling. Finns ingen klubb i gbg med en genomtänkt talangutveckling, är det ngn som påstår det så får ni gärna presentera den här. För innebandyn ligger hästlängder efter dom andra idrotterna.

Postat av: Anonym II

Publicerad 2014-08-03 00:00:38

Håller med föregående skrivare. Bra skrivet. Oftast börjar så att säga talangerna i de "mindre" klubbarna där de några år senare får samtal från exempelvis Lindås eller Pixbo, eller för all del den klubben som värvade ihop ett helt JAS-lag för några år sedan, nämligen Partille. Talangutveckling in my ass. Innebandyn har sååå mycket att lära sig, det är ju fortfarande en sk gympasport vad gäller talangutveckling.

Postat av: jösses

Publicerad 2014-08-03 00:03:57

Tittat man i juniortabellerna de senaste säsongerna så kan man hitta Maryrand högt upp. Men det är inte så många klubbar som har juniorlag. De som inte hat lag tvingas skicka upp dom i A-laget.

En eloge till Marstrand.

Har mött Marstrand många gånger. De HAR duktiga juniorer. Men bara några som fått uppmärksamhet.

Postat av: Owe

Publicerad 2014-08-03 09:07:47

Konstigt resonemang! Vad är det för fel att värva in spelare och utveckla dom tillsammans med sina egna spelartalanger! Bara det inte blir för många så klubbens egna spelare inte får speltid ! Både Lindås och Partille satsar ju på unga spelare i sina A-lag både egna uppfostrade spelare och värvade spelare! Tyvärr är det så mycket avundsjuka mellan klubbar inom innebandyn så man blir trött. Se positivt istället på att klubbar vill satsa på unga spelare så dom fortsätter med innebandyn istället.

Postat av: Mikael

Publicerad 2014-08-03 11:39:25

Ett problem som jag har sett är att samtidigt som talangerna i klubbar i lägre serier försvinner till tex Lindås mm så bestämmer sig några andra för att satsa på fotboll och det som finns kvar räcker inte till ett lag. Då är risken att många duktiga innebandyspelare försvinner.
Det kan vi ju tydligt se då vi inte har så många juniorlag i Gbg.

Postat av: Ajjemän

Publicerad 2014-08-06 18:27:58

Dags att uppdatera lite nu igen, det har hänt saker långt norrut...

Svar: Uppdatering kommer strax, vad har hänt i norr?Är det någonting jag har missat?
// Spånmark
innebandygbg.blogg.se

Postat av: Junisar

Publicerad 2014-08-06 18:33:21

Det e väl möjligt att det finns några vassa juniorer i Marstrand, men både lindås och Partille ligger väldigt långt framför å Partille åkte ur serien förra säsongen å Lindås va väldigt nära att åka ur... Å som truppen i Marstrand ser ut nu med 2 som e födda 94 å resten 97 så kommer det inte att gå så bra för dom... Det e ett för stort hopp mellan juniorinnebandy och seniorinnebandy...

Postat av: Mikael

Publicerad 2014-08-10 12:14:04

Vad hände med uppdateringen??

Postat av: Ajjemän

Publicerad 2014-08-10 21:21:49

Japp det har det. Spelare som bytt Marstrand mot Stenungsund. Å eftersom det inte fanns speciellt mycket att hämta där så e det kanske inte så svårt att gissa vem som bytt...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela