INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Vad var det jag sade?

Publicerad 2014-04-30 02:41:00 i Allmänt,

Bläcket hade knappt torkat och vips så är Laxman tillbaka i Stenungsund då Regmér har kritat på för Lerum.
Laxman är en otroligt bra målvakt och kommer göra det ännu bättre nu när han får mer speltid i kassen men hur går det för Marstrand? Om inte Laxman är kvar i Marstrand så är det inte lika intressant att förlänga sitt kontrakt för resterande spelare.
 
Tjeckien vann EFT med bravur och visst har dom blivit bättre och spelat upp sig men i ärlighetens namn så underpresterade Sverige överdrivet mycket.

Malmström fick förtroendet mot Tjeckien och svarade med en assist, efter det fick han bara spela PP och göra något enstaka inhopp. Tänk om han hade haft samma fysik som Enström, då hade ju Malmen med sin räckvidd varit helt enastående.
Synd också att Isaac Rosén inte fick mer speltid, han är en otroligt sevärd spelare och nu när han har vunnit Schweiziska ligan så tycker jag att man borde matchat honom hårdare. Menmen, det är gammelgubben Vaara som bestämmer...
Bra var däremot Iraeus, Adam Fransson, Enström och Nilsberth.
Björkströms mål mot Schweiz var också snyggt.
 
Klintsten var inte heller sådär bländande bra som han brukar. Jag tycker fortfarande att Åman har förtjänat sin plats i landslagskassen efter denna säsongen. AIK har bra backar men om man jämför med Storvreta som har Samuelsson, Berggren, Sundstedt och Jacobsson så har Klintsten ett lättare jobb i kassen än vad Åman har.
 
Släng iväg ett mail på innebandygbg@gmail.com om ni får nys om minsta rykte!
Det går även bra att kommentera i kommentarsfältet till höger.
 
Jag ska försöka lägga in några inlägg även under GBG Cup och göra en analys av gruppspelet och av de matcher jag hinner se men förvänta er ingenting! Ambitionen finns dock.
 
// Spånmark

Det händer grejer!

Publicerad 2014-04-29 07:45:00 i Allmänt,

Rykten sprids endast genom kommunikation och det vill jag att ni ska hjälpa mig med!
Fler rykten till bloggen så kommer det fler inlägg!
Maila innebandygbg@gmail.com eller skriv i fältet till höger!
 
För att återgå till Zenith-Partille-utbytet så verkar det som att Lindqvist och tränare Hugosson inte drar riktigt jämnt och därför vill Lindqvist ha ny tränare eller lämna. Jag tror att Zenith är nöjda med sin tränare då han lyckades vinna serien med laget. Dock så borde man kanske stryka så pass viktiga spelare medhårs istället för mothårs annars kanske spelare vantrivs och lämnar... Jag menar Lindqvist har ju ändå ett poängsnitt på drygt 2 poäng/match i 2:an och drygt 1 poäng per match i 1:an och Allsvenskan, vill man inte behålla en sån lirare?
 
Lindås gör klart med sina första nyförvärv!
Backklippan Moses Sowe från Partille har skrivit på för Lindås! Ett tungt avbräck för Partille men väldigt välbehövligt för vågorna. Moses är kanske den starkaste backen jag har sett på en innebandyplan (bortsett från Mattias Wallgren i Warberg) och utöver detta har han både bra spelsinne, ett bra skott och en sällan skådad explosivitet i steget! Det enda som är negativt med Moses är att han dels kan ta idiotutvisningar och ibland slå en del indianare men hans stora defensiva kvaliteter väger ordentligt mycket tyngre än de brister han har. Förhoppningsvis och troligen så kommer Bernvid se till att slipa till det som inte Nilsson gjorde förra säsongen.
 
Linus Börjesson återvänder till Lindås från Norge där han gjorde en handfull matcher för Greåker. Jag vet inte om det gick så bra där borta men jag vet att Linus är en stämningshöjare och en stor innebandytalang. Förhoppningsvis släpper det för honom i år med poängproduktionen om han får speltid.
 
Tidigare omskrivne Dennis Bryngelsson som var och provtränade med Lerum har också pratat med IBF Göteborg och enligt tipsare så är klubben nära ett kontrakt med den unge anfallaren.
 
Backadalen har värvat friskt inför säsongen och det kommer med all säkerhet dyka upp fler överraskningar framåt men tydligen är det inte bara positivt. Vissa spelare har efter förra säsongen blivit lovade kontrakt som sportchef Filip Eriksson inte längre kan hålla, i och med att klubben antagligen vill lägga pengar på nya värvningar. Jag vet inte om det är oro i truppen eller om det är enstaka spelare som är missnöjda med utvecklingen men detta är ett tips jag har fått till bloggen och då dyker det upp här. Eventuellt är det en spelare eller ledare från en annan klubb som vill sätta käppar i hjulen för hisingslaget men jag förutsätter att alla mina tipsare är välvilliga och sportsliga innebandyfantaster.
 
För att spinna vidare på samma spår så vill jag kasta ut en fråga:
Under min tid som "ledare" så har jag haft viss insyn i kontraktsskrivning men det verkar variera otroligt mycket mellan klubbarna vad som är ett bra, vettigt eller dåligt kontrakt för respektive division.
Givetvis är det högst individuellt beroende på vilken spelare det är men vad är/bör ett standardkontrakt vara för en ordinarie spelare i respektive division? Vad tycker ni kära läsare? Vad kan man som spelare förvänta sig i kontraktsväg i SSL, Allsvenskan, Div 1, Div 2?
 
// Spånmark

Snabba ryck-ten!

Publicerad 2014-04-28 16:54:19 i Allmänt,

Det händer lite smått i Floda, hur mycket som stämmer vet jag inte men Ekens superduo Kim Clemedtson och Jim Johansson har varit och provtränat. Jim har tydligen varit nära på att gå till Floda tidigare säsonger men Jim har varit för hemmakär...
Ryktet säger att Jonas Fäldt från Landvetter också har varit i kontakt med Floda. Då undrar man genast hur det blir med hans radarpartner Jonasson och det lutar just nu åt att han slutar med innebandy... Så brukar det låta på de flesta håll strax efter säsongens slut men jag tror han kommer vara sugen lagom till att försäsongsträningen övergår till hallträning.
Floda kan verkligen behöva lite nyförvärv! Att bli av med Gillmor och Fritzell tidigare år var inte så jätteroligt men ändå har det gått rätt bra för Floda i 1:an. Skulle de värva till sig lite naturliga målskyttar så skulle Floda bli farliga(re)!
Förre Lindåsspöket Novakovic spelade någon enstaka match med Floda förra året vad jag förstår, vad har hänt med honom? Bara domarjobb nuförtiden eller?
 
Många heta tips ryktar Lindqvist till Partille och vissa tips säger att det är skitsnack... Hmm, jag tror att Björn blir kvar i Zenith men enligt ett annat tips så ville Björn gå tillbaka till Backadalen men Lejonen hade inte råd med Björn och därför är Partille heta på gröten och vill sno åt sig målsprutan. Eventuellt är Lindqvists övergång till Partille en del av förhandlingen för att få över Sköld och Sandberg... Spännande!
 
Partilles Sebastian Bodenmalm är klar för Warberg IC! Fantastiskt kul för honom att få slåss i en så pass anrik klubb! Han är skicklig och ung men jag tror det kommer bli svårt för honom att slå sig in i laget till att börja med. Magnus Svensson har i och för sig slutat men kvar är Palmén, Welin-Odeback, Jansson, Eriksson med flera som har mer erfarenhet i högre seriesystem än Bodenmalm. Dessutom tror inte jag att Bodenmalm är WIC's sista offensiva värvning denna säsongen. Hoppas dock att Bodenmalm gör det bra och gör PIBS stolta!
 
Enligt en tipsare så har bläcket redan torkat för flera veckor sedan när Laxman skrev på för Marstrand.
Jag och ca: 800 andra såg första derbyt mellan Kungälv och Marstrand förra säsongen, även om jag satt väldigt högt upp så såg jag och alla andra att Marstrands målvakt var fullständigt genomruttet dålig den matchen. Mycket riktigt vann Kungälv med 2-siffrigt. Jag tror att Marstrand blir ett helt annat lag med Laxman i kassen och därmed ett enorm trygghet för försvararna.
 
Bara för att jag kastar ur mig tips varje dag nu för tiden betyder inte det att jag inte vill ha in fler tips!
Maila mig på innebandygbg@gmail.com eller skriv i kommentarsfältet till höger!
 
// Spånmark


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela