INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Eken special!

Publicerad 2014-09-24 23:56:00 i Allmänt,

 

Martin Borgvall: 45 år med 15 års ledarerfarenhet inom innebandy och 3:e året som huvudtränare för Eken IBK. Som tränare är jag lugn och analytisk.

 

Tomas Westerlind: 46 år, ny för i år efter att tränat Ekens juniorer.

En motivationsexpert och pådrivare i bås och omklädningsrum.

 

Peter Engstrand: 46 år och fysexpert.

Har allt inom fysträning och sköter utvecklingen i snabbhet och styrka.

 

 

Hur tror du serien kommer sluta plats 1-12?

1. Backadalen:            Dom skall bara vinna med det laget!

2. Billingsfors:            Grymt hemmastöd, erfarenhet och tempo från div 1!

3. Sportlife Kungälv:    Byggt under ett par år och har en bra organisation.

4. Mölndal                   Tunga och har i Dan Sällylä kanske seriens vassaste forward.

5. Landvetter Wings:  Talang, bohemer, slår alla när det stämmer. Fysik och motivation?

6. Eken IBK:               Fått mer rutin och har liksom Landvetter en hög högstanivå.

7. Guldheden:            Rutin slår motivation? En av seriens bästa 2-vägsspelare i Niklas Bengtsson.

8. Lindås                    Upp och ner i spelet förra året men farliga när det stämmer.

9. Frölunda                Tror att Ottergård kommer saknas, tunn trupp?

10. Lindome               Mycket spring men det saknas rutin.

11. Öckerö                 Mickelsson saknas. Håller Daniel Hansson? Svår hemmahall dock.

12. Marstrand            Verkar tappat de flesta och kan få svårt.

 

Vad har du och ditt lag för mål kommande säsong?

Vi vill ta ett ytterligare steg spelmässigt och satsar på övre halvan.

 

Vad har ni för fördelar gentemot de andra lagen i serien?

Framför allt vår hemmahall som ingen utom vi älskar!

 

Vilka spelare har ni tappat och vilka spelare har kommit till inför säsongen?

Kim Clemedtson till Floda och Marcus Karlsson till Lindome.

Annars bibehållen trupp med ett par killar som varit skadade mycket förra året som vi hoppas på i år.

 

Har ni några ytterligare nyförvärv på gång och i så fall vem/vilka?

Vi satsar på att utveckla de spelare vi har

 

Nämn några spelare ur truppen som är extra viktiga och motivera ditt svar:

Jim Johansson, Mr Eken och poängkung.

Reine Andersson : Håller fortfarande och mer taggad än på länge.

Frerik Ternesten: Skadad mycket förra året men sett vass ut under försäsongen och det kan bli ”Ternas” år i år.

  

Vem är lagets buse? 

Rasmus Benzel, stenhård som gör ont att möta.

 

Vem är lagets målmaskin?

Jim Johansson, 78 poäng förra året.

 

Vem är lagets playmaker?

Dennis Johansson, styr från backplats och sköna dribblingsraider.

 

Vem är lagets clown?

Niklas Knutsson, alltid leende och den gubben kan man inte vara förbannad på!

 

Vem är lagets casanova?

Alex Kullbo, har alltid koll på guldlockarna men han har kanske lagets vassaste skott.

 

Vem är lagets festprisse?

Ivan Radovanov, Kubacigarrer, 24-årig Rom, Belugakaviar.

Tror han har fått en del (o)vanor genom landslagsuppdragen för Serbien.

 

 
 
Tack Martin, Thomas och Peter för svaren!
Som jag har sagt tidigare och tränarna nämnde, Ekenskolans sporthall är i särklass en av de mest svårspelade (läs sämsta) hallarna i hela regionen. De enda hallarna som kan vara med och konkurrera är Lundbystrand 2-5 och eventuellt Öckerös hala golv. I Ekenskolan kommer det bli många tuffa bataljer för lag som tror att Eken borta är ett lätt motstånd.
Tyvärr har Eken blivit av med två skickliga spelare i Clemedtson och Karlsson och det kan fälla avgörandet för om säsongen blir bra eller dålig för Kålleredslaget. Jag tror dock att Ekenskolan i kombination med att Jim och Reine kan avgöra matcher på egen hand så hamnar Eken på en 9:e plats i tabellen.
En intressant analys man kan göra på förhand är att Eken har väldigt få spelare i sin trupp, mestadels juniorer samt tre tränare. Det blir många tränare per spelare i Eken. Hoppas arvodet inte är för stort och att den personliga spelarutvecklingen går framåt och att vi får se Eken i division 2 nästa säsong också.
 
Efter lite grävande i verkstaden så hittade jag både hissen och sågen:
 
1. Jim Johansson
En fantastiskt duktig spelare med fint spelsinne och en enorm energi och han har det största Ekenhjärtat i klubben. Skjuter och trixar lite väl ofta och vill göra allt själv, men vad förväntar man sig när han är klasser bättre än sina medspelare? Utan Jim kommer Eken falla ihop som ett korthus.

2. Reine Andersson

Gammal är äldst och det bevisar Reine säsong efter säsong. En enorm burväktare och då snackar vi storlek XXL som har skaplig rörlighet men framförallt snabba händer. Vid närmare eftertanke så hade Reine passat perfekt in i Guldheden då han både är gammal och fortfarande besitter kvalitativt målvaktsspel.

 
3. Alexander Kullbo

Visst, han är snabb och har ett bra skott men när det går emot honom i vissa matcher så kan han balla ur fullständigt och ta onödiga U2. Tyvärr händer det mer ofta än sällan och likt Trewe i Mölndal är han ett perfekt exempel på hur man definierar en humörspelare. Nu när jag tänker efter så påminner han vansinnigt mycket om Trewe på plan. Lång, skott över, tjuvnyp och tjurskallig.
 
4. Dennis Johansson

Skulle inte Dennis spela med Pixbo IBF? Vad var det som gick snett där?
Johansson är en duktig spelare med lite väl bra självförtroende ibland men kort och gott en stabil kugge i ett annars juniorkryddat Eken. Bra spelsinne, styr och ställer i offensiven men kommer till korta många gånger i försvaret trots att han är back. Som kapten måste han ta ett par kliv till innan han kan hjälpa till att konkurrera om ett förnyat kontrakt i division 2.
 
// Spånmark

Resultat från veckan och helgen!

Publicerad 2014-09-23 22:44:00 i Allmänt,

Pixbo inledde med en 7-10 seger mot Linköping där gamla IBF Göteborgspelaren Gustaf Fritzell numera huserar. Fritzell mäktade bara med en utvisning och det märks att Crusaders saknar Mackan "56" Johansson som denna säsongen spelar i Växjö.
Linköping var aldrig närmare än 6-8 med drygt 2 minuter kvar och närmare än så kom dom inte.
Linköping hämtade dock upp ett 0-7 underläge till 6-8 men som sagt, sen tog det stopp.
Östholm visade vägen i vanlig ordning och även Malmström lyckades stänka in några kassar. En ganska komfortabel lagseger enligt mina källor.

Andra matchen gick i Lisebergshallen mot Mora och Pixbo joggade hem den matchen väldigt övertygande. Malmström stänkte in en drös kassar som vanligt, Östholm var överallt och spelade kraftfullt i vanlig ordning, nya backarna Fors och Milesson fick presentera sig för hemmapubliken och Hedlund spikade igen på ett övertygande sätt.

I allsvenskan så blev det nästan en Göteborgsk fullträff då både Lindås och IBF GBG vann mot Åby samt JIK. Däremot gick Lerum bet i sin debutmatch i Allsvenskan mot förra årets seriesuverän Karlstad.

Lindås vann väldigt komfortabelt och Martin "Dahla" Dahlgren dundrade in ett fasansfullt direktskott i PP samt en straff. Jag har aldrig sett Dahlgren missa en straff, är det någon av er som har gjort det?

IBF tog en väldigt säker skalp mot SSL-jumbon från förra året, JIK.
JIK lyckades bara göra 1 mål (i och för sig så vann JIK period 2 med 1-0) och Göteborg höll tätt och petade in sina 5 kassar och det räcker för att ta en stabil seger mot Smålänningarna.
Det stod 1-3 väldigt länge och först med drygt 3 minuter kvar så utökade IBF sin ledning, öppet mål kanske?

Lerum spelade jämnt mot Karlstad hela matchen och hade 5 minuter på sig att kvittera men det hjälpte inte och Collingbrödernas lag kunde gå i från Rydsbergshallen med flaggan i topp.
Kul att se att nyförvärvet Bromé inledde målskyttet denna säsong.
Lerum har ett intressant lag och jag hoppas och tror att de kommer gå långt i Allsvenskan i år.

I 1:an började nykomlingen Partille att åka på stryk mot Borås borta. Partille som har haft 5-10 man borta i sjukdom ända sen dom gick in i hall hade väldigt svårt att bibehålla fokus en hel match. Jag hörde någonting om en incident där en Boråsspelare sköt bollen i ribban och domaren helt plötsligt dömde mål, men jag vet inte hur mycket av det som stämmer...

Zenith vann debuten i 1:an med en hårsmån mot Tranemo som vann kvalet upp till 1:an förra säsongen. Clywersköld avgjorde matchen med sitt 9-8 mål men också med sina imponerande 5 poäng. Den killen är så otroligt skicklig som innebandyspelare att jag tror att storklubbarna snart kommer rycka väldigt hårt i Älvstrandsprodukten. Lindqvist fick också spela och han fortsatte sin svit från förra året med att producera poäng och denna gång blev det inte mindre än 3 poäng precis som Charlie Sköld.

När Alingsås gästade Östra så åkte dom på stryk ganska övertygande men det som är mest häpnadsväckande är inte att Alingsås förlorade utan att nyförvärvet Alexander Johansson drog på sig inte mindre än 4(!!!) U2!

Om Ekens Kullbo och Mölndals Trewe är humörspelare så vet jag inte vad jag ska kalla Johansson. Helt sjukt att dra på sig en 2:a i andra bytet och följa upp den med ytterligare 3 stycken. Inte konstigt att det blev förlust.
 
När Floda vann över Pixbo borta så visade herr Clemedtson vägen genom att vara delaktig i 4 mål framåt. Inte illa av ett nyförvärv att presentera sig på det viset. Nästan som Diego Costa... ;)

// Spånmark

Tankar om resultat i matcher på senaste tiden.

Publicerad 2014-09-22 21:20:00 i Allmänt,

Tänkte säga några korta ord om Islander Cup som vanns av arrangören Zenith.
 
Vad hände med Backadalen? Lejonen lyckades precis rädda första matchen mot jumbotippade Marstrand. Marstrand var ordentligt mycket bättre än vad jag trodde och laget spelade även lika mot Zenith och där trodde jag att Zenith skulle lämna turneringen tämligen tidigt.
Åter till Barcadalen som förlorade ganska lätt mot Zenith där också Anders Nilsson skämde ut sig och blev uppskickad på läktaren efter allt gnäll han alltid bjuder på. Förvånande att Svedman var lugn...
Men mest förvånande var att Kungälv vann med övertygande 4 eller 5 - 1 och den segern var kassaskåpssäker. Lejonen hade ingenting att sätta emot. Det luktar flopp på savannen...
 
Zenith höjde sig efter likamatchen mot Marstrand och vann en tight match mot Floda (som har ett ruskigt bra lag) och vann även finalen mot Kungälv ganska lätt. Clywersköld och Sköld visade återigen vilka det är som kommer bära laget i 1:an denna säsong.
 
Kungälv går från klarhet till klarhet och imponerade stort under turneringen. Det råder en proffessionalitet över SKIBK och jag tror detta är början på en fantastisk säsong. Rauswall var helt outstanding och mer eller mindre felfri som vanligt och både Krook och Nordfors ställde till med oreda i alla motståndares försvar. Österman var stabil och kreativ på backen och verkar passa perfekt in i Mimershusbygget.
 
Stenungsund imponerade inte alls på mig och jag undrar om dom verkligen kommer leva upp till ryktet om topp 4... Jag tror att Alingsås, Floda och Östra kommer göra upp om guldmedaljen i division 1.
 
Floda såg riktigt stabila ut trots förlusten mot Zenith och framförallt Müntzing och Clemedtson som kommer bjuda på mycket gottepåsar under säsongens lopp.
 
// Spånmark


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela