INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Fortsatta rykten på marknaden!

Publicerad 2014-07-30 21:52:00 i Allmänt,

Ni som tipsar bidrar till en blogg med kontinuerlig uppföljning!
Seså, in och tipsa i fältet till höger eller ännu bättre: maila mig på innebandygbg@gmail.com!
 
Mölndals IBF har hållit låg profil sånär som på presentationen av Gabrielsson men nu har jag hört ett rykte om ytterligare ett tyngre nyförvärv!
Zacharias Carlsson senast som spelare och sedan tränare i Lindås ska tydligen damma av klubban och hoppas på att han inte skadar sig igen. Då Mölndal under förra säsongen vann varje match så kommer Zacke till ett segertåg som inte liknar någonting annat i regionen!
Mölndal blir helt plötsligt ett lag att räkna med kommande säsong.
 
Pixbos Linus Andersson kommer på grund att bristande förtroende kommer flytta ner till Schweiz och spela proffsinnebandy i Tigers Lagnau! Hoppas han kommer återvända till Sverige med nytt självförtroende och vilja att fortsätta spela i världens bästa liga om ett eller ett par år.
 
Om David Siitonen var ett bra nyförvärv från lägre divisioner så jagar Lindome en ännu bättre spelare vid namn Patrik Svensson som förra säsongen spelade i Varla och dessförinnan i Åsa och div 4 där han gjorde ca: 4 mål per match för två säsonger sedan. Enligt flera källor så är det inte särskilt troligt att Patrik väljer Lindome framför Varla men det är nyförvärv likt dessa som kommer göra att Lindome håller sig kvar i 2:an, om inte så kommer de åka ur lika illa som Ale gjorde förra säsongen.
 
Enligt en tipsare så har nästan alla "bra" spelare lämnat Marstrand och kvar kommer bara juniorer vara och representera Marstrand som ändå har många år på nacken som "elitförening".
Tydligen så kommer finnarna antingen sluta spela eller flytta till andra lag, Österman är borta och Laxman gick ju till Stenungsund. Kungälv är ett bättre alternativ för spelare runtomkring Kungälv och jag väntar bara på att Linus Kamperin kommer följa strömmen och skriva på för Kungälv. 
 
// Spånmark

Fler nyheter och rykten!

Publicerad 2014-07-29 08:03:00 i Allmänt,

Ni som tipsar bidrar till en blogg med kontinuerlig uppföljning!
Seså, in och tipsa i fältet till höger eller ännu bättre: maila mig på innebandygbg@gmail.com!
 
IBK Göteborg Div 5 har tappat Örneflo till Landvetter men håll i hatten, det verkar som att laget har lyckats med bedriften att göra några vansinnigt häftiga värvningar tagna från Allsvenskanlaget som jag knappt vågar tro på men rykten är till för att spridas så här kommer det:
 
IBF Göteborgs stabile och passningsskicklige kapten William Edwardsson ska trappa ner och det verkar som att valet faller på Div 5 och med hans spelsinne så kan man luckra upp vilket försvar som helst sålänge han spelar tillsammans med naturliga målskyttar.
Förra lagkaptenen och tränaren i IBF Göteborg Peter Jakobsson ska tydligen snöra på sig skorna igen och visa att Div 5-laget hör hemma i högre divisioner än 5:an. Peter kommer framförallt tillföra en enorm mängd rutin och stabilitet i spelet.
Tidigare sportchefen i IBF Göteborg Martin Björklund vill troligen spela med sina gamla lagkamrater och byta från sitt älskade Allsvenskan och flytta ner i 5:an.
Bröderna Rasmus och Pierre Bengtsén som båda har fått dåligt med speltid i det Allsvenska laget vill antagligen vara en del av utvecklingslagets framfart i seriesystemen.
En gammal Pixbokänning som senast spelade i Lerum vid namn Christoffer van Manen som har en någorlunda gedigen meritlista med allt från att avgöra slutspelsmatcher till att vara ordinarie i ett av världens bästa lag. Hans karriär stoppades av en skada och han har aldrig riktigt kommit tillbaka från denna skada tyvärr. Ändock är han en vansinnigt bra innebandyspelare särskilt om man ska jämföra hans kvaliteter med nivån i div 5.
Även en spelare vid namn Sebastian Johansson som jag inte alls känner till men det kanske någon ute i innebandygöteborg gör?
 
Hur som helst är det ett sjukt rykte att dessa tunga nyförvärv skulle husera i div 5 med deras kapacitet, fast konstigare saker har ju hänt? Örneflo till Landvetter, Ryberg till Backadalen, Rauswall till Kungälv, väldigt spännande...
 
// Spånmark

Uppdateringarna haglar tätt!

Publicerad 2014-07-27 12:00:00 i Allmänt,

Ni som tipsar bidrar till en blogg med kontinuerlig uppföljning!
Seså, in och tipsa i fältet till höger eller ännu bättre: maila mig på innebandygbg@gmail.com!
 
Först vill jag ge en ordentlig känga till Kungälv; En sådan stor förening men en fin hemsida och genomtänkta matcharrangemang måste väl för helvete ha en hemsida som uppdateras åtminstone EN gång i veckan? Icke sade nicke, sedan säsongens slut har Kungälv uppdaterat sidan ca: 4-5 gånger och 4 av dessa vecker absolut inget intresse (vi får behålla namnet "sportlife" i klubbnamnet). Helt meningslöst att ha en hemsida som inte uppdateras.
Nu kanske många tänker "men spånmark, du uppdaterar ju aldrig längre?" Nej det är sant men å andra sidan är det lågsäsong och semestertid, det är försvarbart i en helt annan utsträckning.
 
Nog om detta, Kungälv har faktiskt mäktat med att uppdatera sin hemsida och presenterar inte mindre än 4 nya nyförvärv, 2 av dessa presenterade jag för flera månader sen och därmed sjönk Zenith ned från förstaplatsen i listan över hur lång tid det går mellan att jag presenterar ett nyförvärv och klubben i fråga gör det.
 
Ryktesomsusade Fabian Österman har som sagt valt klubb och valet föll på Kungälv, väldigt förvånande måste jag ändå säga då Kungälvs bästa spelare har flytt Mimershus och huserar istället i Stenungsund. Jag tänker närmare på Larsson, Olsson och company som jag faktiskt trodde skulle stanna hos Fenixfåglarna efter den gångna succésäsongen. Hur det än är så är Österman ett starkt tillskott och kommer i vanlig ordning ställa till med trubbel i leden hos motståndarnas försvar med sin aviga spelstil och hårda skott.
Nästa nyförvärv som redan är välkänd information i stugorna är ingen mindre än Joel Rauswall! Rauswall har som alla vet spelat sen senaste säsongen i Stenungsund och dessförinnan Pixbo. En spelare med ett fantastiskt spelsinne som kommer komma Kungälv väl till pass då de inte har någon riktig playmaker i laget...
Värvad från lokalkonkurrenten Marstrand blev Daniel Spargren född -95 som beskriv som ett starkt tillskott och en väldigt snabb spelare. Komiskt tycker jag då Kungälv behöver mer taktiska och tekniska spelare, inga fler industrispelare!
Näste man hämtad från Marstrand är Jimmie Gustafsson som är en back med ett bra skott. Han har tidigare spelat i Ale och inte gjort bort sig precis. Vad jag förstår är denne herre också en industriback och kommer troligtvis bredda truppen ännu mer trots att truppen behöver spets!
Kungälv har i och för sig nu Stambej, Nordfors, Rauswall och Österman, det är ändå en ganska potent lineup med spelare som har spelsinne som starkt attribut.
 
Nästa förening i rampljuset är Frölunda IBK!
Joel Ottergård verkar stanna i kultan och det verkar också komma till några nyförvärv som kommer dyka upp på Frölundas hemsida 31/8 enligt en säker källa. Väldigt sent med en uppdatering i slutet av augusti som man redan nu planerar göra fast en och en halv månad fram i tiden! Det är mycket bättre att dela upp presentationen av nya spelare och därmed skapa en större trafik till sidan. Trots det så har jag fått lite inside information och kan avslöja att Frölunda har värvat spelare från Karlstad och även plockar duktiga spelare från Hallandsserierna. Då Frölunda har haft spelarflykt de senaste åren så har laget väldigt dåligt med spelare, framförallt till B-laget och verkar jaga över hela Göteborg för att kunna hålla 2 seniorlag levande kommande säsong.
Backadalens Menschik och Reidel kommer eventuellt sluta med innebandy, det är ett rykte jag inte tror på riktigt eftersom Frölunda-hjärtat Lisbeth Zäll är mamma till Menschik och hon kommer inte låta föreningen brytas ned när det finns kvalité att tillgå.
Frölunda har bytt ut hela ledningen efter 2 säsonger av halvtaskiga insatser (förutom att de på håret klarade sig kvar i 2:an föregående säsong) och letar även efter en ny tränare.
 
// Spånmark


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela