INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Nya händelser i väst!

Publicerad 2014-05-29 19:09:02 i Allmänt,


Sluta inte tipsa bara för att det är sol ute!
Skicka till innebandygbg@gmail.com eller via kommentarsfältet till höger!
 
 
Zenith har tagit upp 3 spelare från juniorsektionen som ska bredda truppen i 1:an. Bra drag tycker jag, framförallt att flytta upp Andreas Jillgart. Trots sin ringa ålder är han redan ganska komplett som innebandyspelare, det enda han saknar är rutin och det är en bit kvar men när dessa bitar faller på plats så kommer han vara ett lovligt vilt för många andra klubbar.
 
Lindås fortsätter att värva och senast presenterades ytterligare en back vid namn Mattias Axelsson som närmast kommer från seriekonkurrenten Fagerhult. Axelsson är enligt källor en stor och stark back som sällan gör misstag och ofta levererar "hockey-assisten" dvs. passningen som går till spelaren som assisterar till målet. Han har varit en viktig kugge i Fagerhults lagbygge och kommer vara minst lika viktig i Lindås.
En tipsare undrade hur det skulle gå om Kalle Brännberg som jobbar på Zone skulle börja spela i Lindås i och med att Salming sponsrar Lindås. Det verkar som att kontakten med Brännberg fortfarande hålls varm så det måste finnas någon slags lösning på det hela... Jag tror att problemet är relativt lätt att lösa; vill man knyta till sig Brännberg så lirar han med Zone, Salming får göra ett undantag i detta fallet.
 
Omtalade Isak Net från Partille förlänger sitt kontrakt med två säsonger. Det spekulerades att både Backadalen, Zenith och IBF Göteborg var intresserade av forwarden men det verkar som att Net vill vara en del i nysatsande Partille. Jag tror att Isak har gjort rätt val, det kommer inte ta lång tid innan han tar nästa steg i sin utveckling och redan nu tycker jag att han är mer eller mindre given i startuppställningen i Partille.
Det känns som att Partille är långt ifrån färdiga med sina värvningar i och med att de har ringt runt till halva innebandygöteborg och raggat spelare till höger och vänster. Har Partille någon plan med sina värvningar eller vill dom bara släcka bränderna efter klubben gick miste om Ryberg, Horseng, Nilsson osv?
 
Stenungsund värvar från Herrestad i Div. 3. Två stycken unga talanger som gjorde ca: 45 poäng vardera och det är verkligen inte särskilt dåligt med tanke på deras låga ålder. Lite tveksam om dom kommer få speltid i år vilket sportchefen verkar tro men att bredda truppen och stärka 89:ers inför framtiden råder det inga tvivel om!
 
Det har diskuterats i kommentarsfältet om att Eken inte har någonting att hämta i 2:an utan Kim... Jag tror att så länge Jim och Reine stannar så kommer Eken kunna hålla sig kvar i 2:an. Däremot tycker jag att det är synd att en så framstående spelare som Jim ska harva i 2:an resten av sitt liv, det tycker jag är lite slöseri med talang, men det är ju inte jag som bestämmer här heller tyvärr...
 
 
// Spånmark

Lite rykten...

Publicerad 2014-05-25 19:44:22 i Allmänt,

Tipsen gapar med sin frånvaro men jag har lyckats tjuvlyssna mig till ett par rykten som inte alla vet.
 
En liten ryktesbomb som jag av en händelse fick ta del av nu i dagarna är att Lindås inte riktigt är klara med sina värvningar. Forwardsidan ska stärkas upp och eftersom de redan har norpat halva Pixbos spelare som har fått dåligt med speltid, varför inte ta kontakt med en av de bästa och numera avdankade spelarna?
Jag talar givetvis om Kalle Brännberg! Världens längsta innebandyspelare i förhållande till sin 82-centimetersklubba, skämt åsido, han är jävligt lång och har kort klubba men det har inte hämmat honom från att göra underverk i Mölnlycke!
Jag vet inte hur mycket kredibilitet detta rykte har men det låter inte omöjligt på något sätt och om man jämför med de värvningar som Lindås har gjort hittills så talar allt för att vi får se Brännberg i X3M Arena till hösten.
 
Nästa rykte rör Öckerö och deras stenhårda back Neilson Svensson. Han har tränat med Eken och skymtats vid tågstationen i Kållered. Eken är i desperat behov av folk och Öckerö är på nedgång utan Mickelsson så det är inte konstigt om Svensson med flera ser sig om i klubbarna. Neilson har ganska risig teknik med skjuter helt OK och viker inte en tum i sitt fysiska spel.
 
Målvakten Paul Larsson förlänger med Zenith trots rykten om att han har varit nere och tränat med Guldheden ett par gånger. Det är väl ingen stor överraskning att Paul är sugen på att testa lyckan i 1:an igen efter fadäsen med Frölunda i Div. 1 för ett par säsonger sedan. Jag tycker ändå att Paul har utvecklats under året i Zenith trots sin ålder och jag tror det finns mer att hämta då jag fortfarande tycker att han har en hel del potential. En målvakt som är bra på allt men inte bäst på något och han blir bara bättre och bättre.
 
Jag nämnde att målsprutan från Linköping Marcus "56" Johansson har skrivit på för Växjö Vipers i SSL. Det dröjde inte många minuter innan barndomskamraten och tidigare lagkompisen Simon Nilsson som tidigare har spelat i Warberg, anslöt till Växjö. Det ska bli spännande att se när Simon och Marcus gör ett avtryck i SSL tillsammans. Simon Nilsson har ett fruktansvärt hårt skott och kommer vara ett stort hot för motståndarlagen.
 
Glöm inte att tipsa!
1. innebandygbg@gmail.com
2. Kommentarsfältet till höger.
3. Kommentar till inlägget.
 
// Spånmark

En uppdatering i värmen!

Publicerad 2014-05-23 22:49:00 i Allmänt,

 
Vad händer ute i klubbarna? Ge mig all info så fort ni får reda på ett rykte så vi får lite diskussion! :)
Ni som inte har uppfattat hur man tipsar så gör man följande:
Skicka ett mail till innebandygbg@gmail.com så kommer jag med stor säkerhet svara när jag hinner, eller så skickar man ett anonymt meddelande via kommentarsfältet i högerfliken.
 
Fredrik Roos i 89:ers går tillbaka till Myggenäs, troligtvis för att han inte är lika övertygande i 1:an som han är i 3:an rent poängmässigt men jag tycker ändå Roos har gjort en OK säsong för att vara första i Div. 1 i alla fall. Jobbar mer i det tysta och gör ett bra jobb på banan som underlättar för sina lagkamrater.
Sportchef Pontus Roos lobbar däremot för att det kommer presenteras lite nyförvärv i nästa vecka, hoppas det. Jag väntar med spänning!
 
Pontus Hallberg har lämnat Backadalen för Partille. Kanske är det han som har varit irriterad och tipsat om att sportchefen har rört upp känslorna i Backadalen. Vad jag har hört så är det en fin harmoni i Backadalen trots många nyförvärv. Hoppas Hallberg får det bättre i Partille men jag tror det är tveksamt. Hallberg kom igång på slutet i Backadalen och med lite försäsong bakom sig så hade han varit mer eller mindre given i Backadalens två första femmor enligt mitt tycke. Men det är ju inte jag som bestämmer i den föreningen... :)
 
Apropå Partille så har de presenterat ytterligare ett nyförvärv från den talangfulla årskullen 95 som är fostrad i PIBS. Jag anar att om dessa 95:or stannar ett par år i föreningen så kommer Partille vara en klubb att räkna med inte minst i Allsvenskan men kanske även högre upp. Jag har hört från både höger och vänster att stämningen i A-laget de senaste åren har varit väldigt speciell och inte alls trevlig emellanåt, hoppas det blir bättre från och med detta året i och med att de har bytt ut stora delar av laget.
 
Storvretas Mattias Samuelsson blev petad från landslagslägret inför VM och blev såklart väldigt ledsen. Vaara tycker att han inte har presterat på sistone och då undrar jag vad han baserar det på? Mattias Samuelsson har gått från klarhet till klarhet i fem år i rad och varit den överlägset bästa allroundbacken i SSL. Nu har hans formkurva stagnerat och vips så petar Vaara honom från landslaget! Han har ju varit helt outstanding, enda skillnaden från tidigare säsonger är att han inte har utvecklats i samma rasande takt som tidigare. Dåligt tycker jag. Bra däremot att plocka in Växjös Johan Roos! Jag tror att han kan vara en rolig twist i landslaget. Det ska bli spännande att följa.
En sak jag inte fattar är varför Vaara envisas med att plocka med Linus Nordgren från Helsingborg? Visst, han är jävligt rutinerad och väldigt duktig men jag hade hellre sett Filip Kjellsson, Daniel Calebsson, Isaac Rosén eller Emil Julkunen istället för Nordgren.
Jag har hackat så in i helvete på Malmström men jag tycker att det har varit befogat. I grundserien så var han den mest kliniska avslutaren i hela serien och var farlig så fort han fick bollen men när slutspelet och landslagsspelet kom så ballade han ur fullständigt. Han fick ändå chansen litegrann i cupen i Tjeckien och nu är han helt plötsligt inte uttagen. Konstigt tycker några, självklart tycker jag. Han har varit dålig på sistone och det är dags att visa framfötterna igen. Det känns som att han lever på sin talang för mycket och tror att allt ordnar sig av sig själv. Tänk om Malmström skulle ha lite jävlar anamma och köra 100% någon gång. Då tror jag vi hade sett en helt annan innebandyspelare än den vi har sett de senaste månaderna...
 
Marstrand ser ut att bli årets jumbo om detta ska hålla i sig. De gamla Ale-spelarna går tillbaka till Ale för att hjälpa klubben i Div. 3. Fabian Österman kommer troligtvis gå till Stenungsund och ingen vet vad som händer med finnarna va? Stannar dom? Marstrands bästa juniorer går till andra klubbar och om man ser till förra årets juniormålvakt som stod matcherna så verkar det inte som att de kvarvarande juniorerna har särskilt hög kvalité... Jag vet inte om Kamperin och Österman räknas som juniorer men de är det närmaste klubben kommer "bra" juniorer.
 
Försäsongens besvikelse måste väl ändå vara Guldhedens IK! Inte ett enda inlägg på hemsidan på hur länge som helst! Är detta ett tecken på att Guldheden kommer gå i graven? Konstigt med tanke på att de har många skickliga krönikörer i klubben som både kan uttrycka sig och provocera utan hämning!
 
// Spånmark


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela