INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Hur slutar div 2 GBG?

Publicerad 2014-08-24 23:47:00 i Allmänt,

Det har varit väldigt aktivt i kommentarsfältet under tiden jag har varit iväg från skrivandet och någonting som var väldigt spännande är hur serien kommer sluta i Div. 2 GBG!
 
De lag som tampas om den åtråvärda direktplatsen upp till 1:an är följande lag:
 
Billingsfors
Landvetter
Backadalen
Kungälv
Eken
Öckerö
Marstrand
Guldheden
Frölunda
Lindås
Mölndal
Lindome
 
Många har skrivit om första 4 och sista 4 platserna men ingen har tippat om hur hela serien slutar.
Jag vill gärna att ni läsare lägger in ett tips (gärna med motivering) om hur serien slutar.
Jag kommer inom ett par dagar lägga upp hur jag tror att serien kommer sluta, givetvis med kommentarer och motiveringar till varför respektive lag hamnar på respektive placering.
 
Ni som vill lägga in tips gör det antingen i kommentarsfältet eller genom att maila mig på innebandygbg@gmail.com. Givetvis går det bra att tipsa om förändringar ute i föreningarna på samma kontaktvägar!
 
// Spånmark

Kommentarsfältet levererar när jag är borta!

Publicerad 2014-08-23 15:46:00 i Allmänt,

Någon person som gillar att lyfta skrot verkar veta att Ekenskeppet sjunker sakta men säkert. Inga nyförvärv och dessutom har Marcus Karlsson och Freddie Klarin flytt fältet för Lindome. Samma person hävdar att Marstrands Petteri Loukkanen är sugen på att spela med Lindomes Johnny Gustafsson. Vi vet ju redan att Marstrand har tappat i princip hela sin trupp inklusive alla finnarna så det är nog inte ett väldigt långt långskott att Loukkanen hamnar i Lindome... Sanningshalten går att ifrågasätta men väldigt spännande att spåna om! :)
 
Guldheden uppdaterar äntligen hemsidan och i vanlig ordning sticker de ut hakan och berättar att de har värvat ett gäng seniorer men det är inte vilka seniorer som helst. En presentation signerad Christian "pappakatt" "Chrull" Svensson finns att läsa HÄR.
 
Zenith presenterade Klubbhusets Pontus Allansson på sin hemsida för en tid sedan och tvärtom mot Backadalen så värvar Zenith bara en massa backar och Lejonen värvar bara en massa forwards trots att föreningarna i fråga behöver det motsatta...
 
När vi ändå pratar om detta så har jag hört från flera håll att Emil Anderberg ska gå ner och spela back kommande säsong. Detta kommer lite som en överraskning då han har snittat ca: 3 poäng per match de senaste åren han har spelat forward i supertvåan.
En stor anledning till att Backadalen inte tog klivet upp förra året är för att backarna har för svag offensiv kompetens för att kunna bygga kvalitativa uppspel till sina forwards. Enda gångerna som jag såg Backadalen lyckas med sin offensiv från uppspelsplats till mål var när Anderberg klev ner och hämtade boll och direkt började det komma bättre passningar bakifrån. Det verkar som att Nilsson och Svedman ska testa att flytta ner honom då Backadalen behöver en skytt/passningsläggare bakifrån som kan leverera bollar till forwardsen.
Nu när Backadalen har värvat in flertalet etablerade poängmakare så måste någon back kliva fram och leverera uppspel av samma kvalité som forwards förväntar sig och bästa alternativet till detta är förra årets poängligavinnare.
 
// Spånmark

Några träningsmatcher har spelats!

Publicerad 2014-08-22 21:17:17 i Allmänt,

Jag vill börja med att lugna nerverna på diverse läsare och bekräfta att bloggen inte håller på att dö ut.
Det har varit väldigt mycket att göra vid sidan om skrivandet och därför så lyser uppdateringarna med sin frånvaro men nu när serien börjar närma sig så händer det mer och mer ute i hallarna och det finns plötsligt lite nya saker att skriva om.
 
Vi börjar i norr där Stenungsund har spelat mot Vänersborg som spelar i 2:an men som nyligen har värvat in poängmakaren Andreas "Ante" Johansson som förra säsongen spelade för Lidköping och vann imponerande poängligan på 71 poäng på 22 matcher.
Det verkar ha varit en väldigt sevärd match där Vänersborg inledde kalaset med att leda med 4 baljor och ju längre matchen led, ju närmare kom 89:ers som tillslut lyckades avgöra i sudden.
Kul att se att Andreas Olsson som spelade med Kungälv i GBG Cup svarade för ett mål och även att Mattias Larsson bidrog med sin spelskicklighet. Mer info om matchen finns HÄR.
Undra om Kamperin fick någon speltid? Stannar Kristensson?
Frågorna är många, är det någon Stenungsundare som har lite inside info att dela med sig av?
 
Alingsås har spelat två matcher där den första gick mot Falköping som huserar i 2:an och samma serie som Vänersborg. Intresseklubben kan vittna om att Pixbos målkung har en namne och en nästan lika god målskytt i Patrik Malmström i Falköping som inte gjorde mindre än 76 poäng förra säsongen, 6 poäng fler än sin namne...
Matchen då, den verkar ha gått Alingsås väg hela matchen eftersom slutsiffrorna skrevs till 12-6. Både Lerumsonen Emil Gillmor och nyförvärvet från Landvetter, Alexander Johansson stod för fina 5 poäng var! Teknikern Kevin Keijsner trocklade in 3 baljor för sitt Alingsås också. Mer info om matchen finns HÄR.
 
Nästa match som gick vägen för Alingsås var matchen mot Alexander Johanssons förra klubb, Landvetter.
Alingsås gick ifrån tidigt med en ledning om 1-4 och behöll ledningen in i slutet trots att Landvetter knackade på reduceringsdörren flera gånger men nådde aldrig upp till en kvittering och resultatet skrev till 3-4.
Kul att se att Johansson fick bidra med 2 kassar mot sitt förra lag och även roligt att se att Landvetter verkar bli ett lag att räkna med kommande säsong! Mer info om matchen finns HÄR.
 
Segertåget Zenith har spelat både mot Lindås och Partille där de fick med sig en förlust och en vinst och denna gången stod Sandared för motståndet. Sandared spelar i samma serie som tidigare nämnda Falköping och Vänersborg. Matchen verkar ha varit en väldigt tight match med väldigt få skott, skottstatistiken slutade 11-10 till hemmalagets favör. Hemmalaget gick också segrande ur striden med 3-2, roligt att se att Alesonen Mattias Ögren fick hänga sin första balja i den gröna tröjan. Mer info om matchen, kortfattat refererat av legenden Johan Selindh, finner ni HÄR.
 
Det har varit turnering nere i Prag som alla vet och Pixbo gick som tåget där nere och lyckades norpa åt sig en andraplats på herrsidan och en förstaplats på damsidan. Det får man väl ändå räkna som godkänt för en toppförening att vara bäst och näst bäst i turneringen? Herrarna gick obesegrade genom hela turneringen men fick möta sin överman i regerande svenska mästarna Falun med Enström och Galante Carlström i spetsen. Mer om detta finns HÄR.

Glöm inte att tipsa och ge mig inside information och även kommentarer om matcher som har spelats eller om ni har några åsikter om spelarövergångar eller liknande som ni gärna vill berätta om.
Det gör ni bäst i kommentarsfältet eller på innebandygbg@gmail.com.
 
// Spånmark


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela