INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Torrt med rykten = Torrt på bloggen

Publicerad 2014-06-30 19:43:00 i Allmänt,

Nåja, det är VM och då går det inte att låta bli att följa alla matcher.
Om det inte är match så väljer solen att titta fram ibland och då faller bloggen mellan stolarna när det gäller prioritet.
 
Gällande rykten så kan jag börja med att upplysa om att Partille har knutit till sig unge Kalle Bylund som övertygade i SM och vann också poängligan där, väldigt imponerande. Jag såg Kalle en gång under säsongen och det är tydligt att han spelar i en helt egen liga när det gäller kvalitet i sin egen åldersgrupp (98).
 
Alingsås har inte mindre än tre glädjande nyheter:
 
1. Trogne kaptenen Patrik "Serna" Sernelid har föga förvånande förlängt sitt kontrakt och det var väntat men ack så välbehövligt för Alingsås. Sernelid håller hög klass i div. 1 och gör mycket poäng säsong efter säsong. Han har varit starkt bidragande till att Alingsås har varit så bra de senaste åren.
 
2. Div. 1 Västra Götalands bästa målvakt tillika Kristian Kjell har också förlängt sitt kontrakt. Anledningen till att jag tycker att han är den bästa målvakten är för att han håller en otroligt jämn och hög nivå i varje match. Sen vet jag också att han har dragits med en skada i slutet av säsongen men gjorde ändå väldigt kvalificerade insatser i matcherna mot säsongens slut.
 
3. Äntligen är väntan över! Rickard Stenbäcken har skrivit på för ytterligare 2 år och då kan hela Alingsås andas ut! För att säga ett par korta ord om Stenbäcken så existerar inga halvchanser för den karln. Får han en taskig långboll på volley så är det en bättre målchans för honom än om han kommer fri. En bollkänsla som är få förunnat och ett målsinne som få besitter. Det ska bli högst intressant att få se Stenbäcken i Alingsås nysatsning.
 
Sist men inte minst så har jag lite insidertips om att frekvent omskrivne Fabian Österman äntligen har bestämt sig för vilken klubb han ska spela för nästa säsong. I och med att många tunga namn har förlängt och gått över till Stenungsund så var jag nästan säker på att Österman skulle gå åt samma håll men det visade sig att jag hade fel. Han har nämligen skrivit på för Kungälv och då förstår jag att Kungälv blir glada! Jag tror att han är invärvad som forward eftersom Kungälv knappt behöver förstärka sin backuppsättning nämnvärt. Dessutom och Larsson försvunnit och det betyder att Nordfors behöver en lekkamrat. Denna lekkamrat heter numera Fabian Österman.
 
Nu är VM snart slut och då är det dags att börja tipsa!
Skriv i fältet till höger eller maila mig på innebandygbg@gmail.com!

// Spånmark

Nyheter och sågningar.

Publicerad 2014-06-14 22:11:00 i Allmänt,

Tipsen gapar med sin frånvaro så jag presenterar endast det senaste som har hänt i serierna i väst.
 
Vi börjar med Lindås som lite överraskande presenterar en ny tränare för U20-laget som också har varit en stor profil i Div 2. Jag pratar om Jesper Lundstedt från Guldheden som tidigare har varit väldigt flitig i att skriva krönikor och matchreferat. Eftersom ett Allsvenskt U20-lag antagligen har många träningar i veckan så är det inte alls säkert att Jesper kommer hinna spela i Guldheden denna säsong. Eller?
 
Landvetter med Aga i spetsen har värvat till sig Joakim Örneflo från IBF Göteborg! Detta är ett stort utropstecken då Örneflo är en poängspelare av hög kvalitet och han har snittat 1 poäng per match i allsvenskan och 7 poäng per match i div 6. Om Örneflo inte tar det för lugnt och börjar direkt med att visa sina sanna kvaliteter så har Landvetter återigen en god chans på att vinna serien i år.
 
Zenith presenterar att backen Simon Borbely förlänger sitt kontrakt. En stabil back med ett skapligt skott men jag vet inte om webmaster på Zeniths sida höjer upp sin högerfattade back lite väl mycket. Han är stark och tung javisst, men rätt slö, dåligt sikte på skottet och verkligen ingen "viktig kugge" i laget. Lord, Persson och Fabian Fihn kommer vara mycket viktigare i årets upplaga av Zenith än Borbely som inte riktigt håller i Div 1.
 
Pixbo presenterar Warbergs högerfattade målspruta Linus Henriksson på rävarnas hemsida. En riktigt bra värvning tycker jag då den ende högerforwarden i Pixbo som håller måttet är Malmström. Även om jag har kritiserat Malmström så är han ändå en av världens bästa forwards. Hans konkurrenter på samma position har under säsongen varit Victor Selindh och Sebastian Degeryd men ingen av dessa har riktigt de kvaliteter som krävs för att rankas som betydande forwards i SSL. Dessutom ryktas det att Degeryd är på väg bort från Pixbo.
 
För er som väntar på en sammanfattning av respektive lag i väst i varje serie så får ni vänta ett tag till då det är många nyförvärv som fortfarande presenteras och därför blir det dubbelt arbete att redan dra en slutsats och skriva en mindre krönika om varje lag.
 
// Spånmark

Lite nyheter och rykten i värmen

Publicerad 2014-06-10 23:45:35 i Allmänt,

Lerum fortsätter förstärka på ett förnämligt sätt och presenterar Victor Johansson närmast från Pixbo IBF där han har snittat en poäng varje match och tillhör inte heller det yngsta gardet och har därför en del rutin med sig i bagaget. Det känns som att det kommer dyka upp en och annan forward till innan Lerum är klara med sina värvningar.
 
Zenith har vänt på sina tidigare vanor och presenterar för första gången ett nyförvärv som inte jag har snappat upp här på bloggen! Nyförvärvet heter Henrik Lord Johansson och var en gång i tiden en mycket lovande back som säkert hade utvecklats till en ännu mer skicklig spelare om han hade fortsatt sin karriär som spelare. Zenith kommer ha stor nytta av Lord då han har väldigt goda taktiska egenskaper och dessutom spelar med stort självförtroende på backen, något som för oss till nästa nyförvärv:
 
Fabian Fihn även känd som "Division 3:s bäste back" har kritat på för Zenith och det var nog ett väldigt smart drag av unge Fihn. Ganska komplett som back i alla avseenden om man bortser från att han saknar lite rutin. Däremot tycker jag att Christian Kapetz var Div 3:s bäste back förra säsongen.
 
Det sägs att backklippan Linus Sagré från IBK Alingsås är klar för IBF Göteborg. Sagré har varit uppvaktad av Lindås tidigare och är en back som gör väldigt få misstag så det kommer vara en stor tillgång för IBF både i anfallet men framförallt i försvaret då han får innebandy att se väldigt enkelt ut. Trodde dock inte att han någonsin skulle lämna Alingsås, särskilt inte nu när Alingsås gjorde den bästa säsongen på länge i Div 1. Kanske är det så att Sagré vet mer än vad vi vet gällande Stenbäckens val av förening kommande säsong?
 
// Spånmark


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela