INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Uppdateringarna duggar glest...

Publicerad 2015-05-27 00:08:03 i Allmänt,

Håll till godo med uppdateringarna, att det har varit fint väder och skolavslutningarna blandat med födelsedagar gör att det är svårt att prioritera författandet före familjen. Här kommer lite tankar och andra skriverier.
 
Av någon konstig anledning får vi väldigt mycket kommentarer när vi inte skriver men när vi väl skriver så är det inte särskilt tätt mellan kommentarerna. Snälla hjälp oss genom att kommentera eller maila eftersom det då är lättare att motivera sig till att skriva.
 
Zenith bygger vidare och har redan förlängt med skarprättaren Björn Lindqvist (LÄNK), geniet Fredric Clywersköld (LÄNK) och legenden Henrik Quist (LÄNK). Bara med den trion borde de gröna stjärnorna vandra igenom Div. 2 relativt ohotade. Eftersom Björlandalaget vill vara ordentligt försäkrade om att de tar klivet upp direkt så har de förstärkt med SKIBK-tränaren Johan Fredberg (LÄNK), meriterade målvakten Peter Novakovic (LÄNK), ryktenas back Martin Söderberg (LÄNK) och spelskicklige backen Daniel Hellgren (LÄNK). Dessutom ryktas det om att superduon Johan Jonasson och Jonas Fäldt är på väg in till Zenith. Vad ska då hända med Wings? Då MÅSTE Aga damma av klubban och spela upp laget till 2:an igen! Det ser vi fram emot.
 
 
 
Mölndal vill inte vara sämre och med den pratsamme Koppen i ledningen är det ingen slump att MIBF har lyckats med så starka nyförvärv. Vad sägs om det Kålleredska undret Jim Johansson (LÄNK), spelfördelaren Dennis Johansson (LÄNK), sargbyggaren och zorrokungen David Siitonen (LÄNK) och storbrunkaren Mikael Oliw (LÄNK)?. Många trodde nog att lagmaskinen Mölndal som inte hade några riktiga stjärnor, som inte skulle klara kontraktet i Div. 2, som skulle bli utskåpade i kvalet, inte skulle gå så bra som laget faktiskt har gjort. Receptet verkar vara mycket hjärta och fantastisk inställning och med alla kvalitativa nyförvärv som har gjorts så tror jag någonstans att Mölndal kommer klara sig från nedflyttning. Hur många poäng gör Jim? 30? 70?
 
Lerum gjorde en välförtjänt stabil första säsong i Sveriges näst bästa serie. Det går ett rykte om att Peter Runnestig kommer trappa ner och det är såklart ett avbräck men med nyförvärv som vindsnabbe Alex Johansson (LÄNK), giganten Richard Westman (LÄNK1)(LÄNK2) och världsstjärnan Tomáš Sladký (LÄNK1)(LÄNK2) så kommer det inte gå någon nöd på Lerum. Med IBF's spelartapp och Lindås ständigt problematiska lagbygge så kommer Pantrarna kanske nå en kvalplats trots bristande erfarenhet i Allsvenskan. Det luktar lite Höllviken om Lerum kommande säsong...
 
 
Backadalen försöker rädda tappet av bröderna Anderberg genom att förlänga med passningsvirtuosen Mattias Ryberg (LÄNK), centerklippan Anton Rieden (LÄNK), kämpen Johan Axelsson (LÄNK), brytninssäkre Kristian Ehrendal (LÄNK), stabile Sebastian Bortas (LÄNK), spelfördelaren Jonas Mickelsson (LÄNK) och burvaktaren Mattias Linders (LÄNK). Det går rykten om att många tror att Backadalen kommer få det svårt i 1:an utan 2 starka femmor men jag tror att Lejonen kommer klara kontraktet eftersom förstafemman är så pass skicklig. Förutsatt att inga skador sätter käppar i hjulen för Hisingslaget... Nye tränaren Pauli Kobalej (LÄNK) och ryktena om att kvicke Fabian Fihn och allroundspelaren Viktor Samson är på väg in är ännu tydligare bevis på att Backadalen har ett bra lag att utmana Div. 1 med.
 
// Skrällfors

Göteborg Cup

Publicerad 2015-05-06 13:26:00 i Allmänt,

Det har nu gått tre dagar sen Göteborg cup-finalen och Alingsås har som seden säger firat i dagarna tre.
Tyvärr kunde jag inte själv se några matcher under helgen men jag har haft mina spioner ute som hållit ögon och öron öppna.
 
Grupp A
De två starkaste göteborgslagen kom etta och tvåa i denna grupp. Backadalen och Steungsund IBK 2. Inte helt otippat att Backadalen skulle ro hem gruppsegern trots att många i truppen inte deltog. Man har ändå ett slagkraftigt lag och bröderna Anderberg stod för det mesta framåt. Emil gjorde 6 mål och brorsan gjorde lika många assist. Skrällen är Stenungsund 2; ett lag med juniorspelare.. Alltså ett 'andralag' om man får säga så. Som sen visade sig slå ut Vrakking, Olsson och kompani i semifinalen. Det bådar gott inför div2-äventyret när man som förening har den bredden på truppen.
 
Grupp B
Stenungsund IBK 1 hamnade på en andraplats och nådde slutspel där man som sagt fick se sig besegrade av kidsen i andralaget i semifinalen. I botten av den här gruppen hittar vi Kungälv och Frölunda. Kungälv med ett 'b-betonat' lag där Nordfors kämpade på så gott han kunde. Att Anders Jönsson kommer trea i den interna poängligan säger väl det mesta.. Frölunda hade både Wallin och Carlberg med men kunde ändå inte tillskriva sig mer än en seger.
 
Grupp C
Alingsås kom tvåa i gruppen bakom Värmdö, men när slutspelet startade så bestämde firma Gillmor/Johanssons att de skulle gå hela vägen. Hade Alingsås bara 9 spelare med sig? I vilket fall, när förstafemman spelar den innebandyn som alla vet att de kan så kunde det bara sluta på ett sätt. Seger i hela cupen och vi på redaktionen gratulerar såklart till det.
 
Grupp D
Zenith och Eken gick till slutspel i denna dödens grupp, där alltså Älvstranden kom på en femteplats. Vad händer med detta gäng? De ska ju spela division2-innebandy nästa år.. Kanske var inte alla spelare med. I vilket fall så krävs en hård försäsong för att hänga med där. Skillnaden mellan div2 och div3 är ändå såpass stor. Zenith och Eken, två lag som mycket väl kunde gått hela vägen, åkte båda ut i kvartsfinalen. Kanske har respektive lags tränare slarvat med dryckesrutinerna? Eller så hade man bara en dålig söndag. Även om Zenith saknade 5 (cirka) spelare så bör man komma längre än till kvartsfinal.
 
Topp 7 poängliga i GBG cup
Alexander Johansson - 8 matcher, 7+11
Emil Gillmor - 8 matcher, 12+3
Alessandro Johansson - 8 matcher, 6+6
Jim Johansson - 6 matcher, 6+6
Björn Lindqvist - 6 matcher, 8+3
Charlie Sköld - 6 matcher, 9+1
Andreas Olsson - 7 matcher, 3+7
 
Kommentar: Ser väl ut ungefär som man kunde förväntat sig. Hela Alingsås förstakedja får pallplats. Tätt följd av div1s och div2s poängkungar. Skrällen är väl Andreas Olsson som verkar trivas fint på Lundbystrands härliga handbollsmattor och nästlade sig in på en stark sjundeplats.
 
Lite sillyrykten och tankar som mina källor snappat upp under helgen
1. Zenith verkar ha kritat nytt med hela truppen. Fast inte Charlie och Fredrik Persson va? Kan det bli Backadalen för de båda eller är dem Green stars trogna?
2. Backadalen har även de förlängt med en drös spelare. Hela förstakedjan iaf. Bröderna Anderberg? Rykternas män. Blir det Mölndal som sagts här innan? Eller Alingsås? Eller förlänger de i Backadalen?
3. Vrakking klar för PIBS men lirade ändå cupen? Märkligt..
4. Kärra ryktas bli av med sin super-poängkung; David Siitonen. Blir det Lindås som för alla andra juniorer i Sverige? Eller Partille kanske?
5. Kalle Wallin till Zenith? Inte helt orimligt, Jens Larsson har haft Kalle innan och kanske vill de återförenas. Man kan ALDRIG få för många rightspelande snipers!
6. Ekens Jim Johansson har sedan tidigare placerats i Norge enligt rykten. Det senaste är att han ska vara klar för Mölndal till nästa säsong?
7. Anders Jönsson, fantommålvakten från Kungälv, placeras enligt rykten i ett flertal klubbar. Mest trolig i redaktionens ögon skulle nog vara Guldheden? De verkar ju gilla rutin i den klubben.
8. Gillmor och Alex Johansson ryktas påväg bort. Destination okänd.. Tänker att båda vill ta ett kliv upp. Lerum?! IBF Göteborg?!
 
Det var lite silly från klubbarna som deltog i Göteborg cup. Jag vet att några föreningar redan har startat sin försäsong. Medan andra lag väntar några veckor. Vissa (läs: Guldheden) kanske väntar till så sent som september. Fortsätt kommentera och mejla så kommer snart ett smaskigt "Silly/försäsongsinlägg" av Skrällfors till helgen!
 
//Sågstedt


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela