INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

SSL Special!

Publicerad 2014-04-24 10:05:08 i Allmänt,

Superligan:

Såg att Sirius har gjort klart med mohikanfrillan Billy Nilsson från Falun. En forward som har fått oförtjänt lite uppmärksamhet så bra som han är. Spelar man i andrafemman bakom ett av världens bästa forwardspar så kanske man inte kan vänta sig något annat. Hur som helst är det ett riktigt starkt nyförvärv! Nu blir Sirius ett lag att räkna med och dessutom tror jag att denna tunga värvning gör att han drar med sig mer folk.
 
Den som skulle ersätta Rudd och Nilsson i Falun verkade bli den gamle poängmakaren Micke Karlsson men icke! I och med att Magnus "Binge" Jäderlund var snabb med att skriva på för "nystartade" laget Djurgården IF IBF så var inte Micke sen med att hänga på tåget. Dessutom verkar de ha knutit till sig rutinerade och snabbe backen Mattias Hagert som har spelat i Balrog, Täby och Onyx tidigare. Allsvenskan norra får nog se upp för Djurgården nästa säsong, jag tror laget redan har en one-way ticket till SSL om de fortsätter värva såhär.

Kanebjörk klar för AIK. Många är förvånade men jag förstår Kanebjörk, han är en av världens bästa centrar och har fått mycket speltid defensivt men inte så mycket offensivt i Storvreta. Lägg därtill 2 SM-silver i rad så är det inte så jävla roligt längre. Det är häftigare att spela i svartgula dressen i huvudstaden.
 
David Jansson ryktas bort från Pixbo och närmare sin flickvän i Umeå och det är väl inte så konstigt. David kanske vill prova vingarna och utöka sin expertis inom tränarområdet men framförallt komma närmare kärleken. Det ska nog mycket till för att David inte ska välja Dalen, Umeå City eller andra närliggande klubbar.
Jag tycker det är strålande om Pixbo får en ny tränare. En tränare som vågar spela lite snabbare innebandy och inte spela så jävla säkert hela tiden. Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Pixbo har en av Sveriges bästa innebandytrupper men rävarna spelar så oooootroligt tråkig innebandy. Antingen skjuter Östholm, det kan förvisso vara fina skott men det är lite monotont, eller så hittar Calebsson till Malmström på flanken och så skjuter han. Ibland kan man få se briljans och innebandygodis och det är när man spelar Julkunen bakom mål, den killen kanske inte är så bra defensivt men offensivt tillför han en helt ny dimension. Säg en spelare som är bättre än Julkunen i offensivt hörn/bakom mål bortsett från Enström.
Att Pixbo flyttar upp Andreasson i SSL-truppen är helt rätt. Hur kan en kille i den åldern spela med både pondus och mognad på det sättet? Dessutom skjuter han rätt bra. Han är i landslaget om 4-5 år, inget snack. Såvida inte Pixbo får en skitdålig tränare som bara vill spela enkelt och säkert och förstöra uppflyttning från "egna" ledet.
Det som är synd är att Marstrand verkligen hade behövt en backklippa. Österman försvinner och Hovemyr må ha varit rätt bra men det var många år och kilo sedan.
 
Succélaget Höllviken får behålla Wilhelmsson. Det hade dom aldrig fått göra om dom inte hade tagit sig upp SSL. Inte en chans. En fantastiskt duktig spelare med bra spelsinne och en vansinnig speed. Kanske inte den mest målfarlige spelaren på jorden men vad gör det när många av lägena han hamnar i är skapade av honom själv? Det skulle fan inte förvåna mig om Höllviken går och vinner SSL nästa år. Från division 2 till SSL på 5 säsonger, det är verkligen inte illa pinkat. Det går emot all logik men det gjorde avancemanget till SSL samt dubbla vinster mot Karlstad också.
 
Slutligen: Vissa säger att det är lugnt på ryktesfronten men när jag gnäller lite i ett inlägg om att ingen tipsar så praktiskt taget VÄLLER det in tips! Det gör inget om lite rykten kommer ut, alla gillar det och det spelar ingen roll egentligen i det stora hela. Vill man ha svar och vill bolla lite med mig så mailar man på innebandygbg@gmail.com men om man vill vara helt anonym så kan man skriva i kommentarsfältet till höger.
 
Imorgon kommer det fler rykten...
 
// Spånmark

Kommentarer

Postat av: #63

Publicerad 2014-04-24 10:30:43

Ännu en gång, Backadalen har något stort på gång! Bomb #3 släpptes precis och Jonas Mickelsson är nu klar. En fågel kvittrade i mitt öra att Anders Nilsson fått med sig en och annan intressant spelare till det blivande division 1 laget.

Postat av: !

Publicerad 2014-04-24 20:52:28

Tycker du gör ett grymt jobb, riktigt kul att gå in och läsa här!

Svar: Tack för uppskattningen! :)// Spånmark
innebandygbg.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela