INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Skrällfors synar 1:an!

Publicerad 2015-02-16 20:46:00 i Allmänt,

FÖRST OCH FRÄMST!
 
Kommentera inlägget eller skicka tips i formuläret eller maila innebandygbg@gmail.com!
 
Division 1 har varit väldigt nyckfull denna säsong.
Tranemo låg sist efter 4-5 matcher, Stenungsund var topptippade, Zenith skulle klara sig kvar utan problem, Lidköping blev av med Ante Johansson och skulle åka ur, Borås skulle floppa, Partille var självskrivna i kvalet, Alingsås skulle slåss om avancemang, Flodas enda kombattant till seriesegern stavades Östra Jönköping, Pixbo skulle spela slutspel osv osv.
 
Nu blev det inte riktigt så utan serien har svängt värre än pensionärerna på E20 och toppen ligger i botten och vice versa. Med 4 omgångar kvar så är det i princip klart vilka som kvalar om platsen upp till Allsvenskan, det enda som kan ändras är den inbördes ordningen från plats 1-4.
 
I bottenstriden däremot är det mycket mer intressant. Ett lag följer med 89:ers ner i 2:an och vilket lag det kommer bli står skrivet i stjärnorna men alla lagen har saken i egna händer.
Pixbo har bättre slagläge i och med att de ligger på 19p med en match mindre spelad än Partille som också ligger på 19p. Zenith med nya alfahannen Henrik Qvist har fått några resultat med sig och har imponerat de senaste matcherna och har 16p med en match mindre spelad än Partille.
På fredag möts Zenith och Pixbo i en måstematch som Zenith måste vinna för att hänga kvar i 1:an.
 
Mitt tips om hur serien slutar:
1. Östra Jönköping (som också kommer avancera till Allsvenskan)
Östra har varit topptippade sedan degraderingen från Allsvenskan. De har fått in några nyförvärv från JIK och har behållit stommen från förra säsongen. Östra är en lagmaskin och har väldigt lite spets. Det räcker i 1:an men i Allsvenskan nästa säsong kommer det bli tufft om ledningen inte hittar på något extraordinärt. Enligt min mening så borde man lägga ner detta jävla laget och slå ihop sig med Fagerhult, JIK eller något annat lag så det blir någon ordning på Jönköpingsinnebandyn. Hela stadens lag är bara en enda grå massa, utom MAIS då.
 
2. Lidköping
Med eller utan Ante Johansson så kan Granberg och bröderna Olausson ändå göra några ryck och visa att Lidköping aldrig kan räknas bort. Laget är inne i ett stim nu och inte ens Floda kan bräcka gänget från "schlätta".
 
3. Floda
Det är ju synd att Müntzing inte har fått det att stämma i år. Det var snack om skador osv men de få matcherna han har spelat så har han inte gjort något större avtryck. Detta var ju säsongen han skulle glänsa som mest. Med tillskott som Clemedtson och en bra fjolårssäsong i bagaget så borde Floda inte vackla som dom gör nu på sluttampen. (Lika mot Zenith? "Solklar" torsk mot Lidköping?) Floda kommer förlora avgörande serien mot Östra i kvalet. Rykten säger att Floda har trådar ute hos både Lerum och Alingsås inför nästa säsong.
 
4. Sävsjö
Tråkigaste laget i serien. Ytterligare en lagmaskin som spelar urtråkig innebandy. Det enda roliga med den föreningen är Robert Bjerhag som kan glänsa till i var 3:e match ungefär.
 
5. Tranemo
I början tänkte jag "stackars Johan Magnusson" som harvar i det skitlaget som kommer åka ut med huvudet före ur 1:an. Efter några matcher på läktaren så märkte jag att Tranemo har något riktigt bra på gång och har ett lag som kanske kan utmana i toppen nästa år om de får fler nyförvärv i toppskiktet av spelarutbudet. Tranemo är verkligen inget bottenlag och spelar rätt rolig innebandy, tyvärr är Magnusson den ende exekutorn i laget och det blir lätt för motståndarlagen att plocka bort Tranemos anfall.
 
6. Alingsås
Såsen gick rätt bra i höstas samtidigt som Stenbäcken hade det sämsta poängsnittet han har haft sedan Jesus gick i blöjor. Konstigt nog så har det gått sämre på våren och helt plötsligt har det börjat lossna för Stenbäcken. Förhoppningsvis innebär tränarbytet att laget får en starkare personlighet som ledare. Om Alingsås inte öppnar plånboken så blir det spelarflykt från såsen. Tur att Alex Johansson är kvar... ;)
 
7. Borås
Ungt lag med något riktigt bra på gång. Påminner om Marstrand i div.2. Riktigt bra i hemmaborgen och har hört att det finns ännu mer spelarkapital i klubben. Apropå Alingsås så vet jag att det är en hel drös spelare i den klubben som bor i Borås. Har Borås redan tagit kontakt?
 
8. Pixbo
Det är fantastiskt att laget presterar på den nivån när man har olika laguppställningar varannan match. Det som inte är föränderligt är Johan "Bagarn" Borgström och Gustaf "Fimpen" Fässberg som håller ställningarna i försvaret. Marstrand har precis avtackat Linus Svahn för bra insats i 2:an och Pixbo kan skatta sig lyckliga åt att ha knutit till sig en mycket lovande anfallsspelare. Förra gången Pixbo värvade från Marstrand så fick de Jesper Andreasson som numera ingår i A-lagstruppen.
 
9. Zenith
Spånmark har sagt det tidigare och jag kan bara ställa mig i ledet: varför har Pixbo inte värvat Fredric Clywersköld? Zenith är en lagmaskin med en del spetsspelare men viljan vacklar ibland. Jag tror det har att göra med Hugosson och Persson som inte målar upp tillräckligt tydliga målbilder för laget. Att man har Fredrik Persson som kapten och som libero i box är för mig helt uppåt väggarna. Visst, han skjuter som en häst sparkar men han springer mindre än Uffe Widell när han sitter i sekket på Kungälvs matcher och klubbtekniken är lika bra som snittspelaren i division 4. Om Zenith inte klarar kontraktet (vilket jag tror) så är det upplagt för spelarflykt när Backadalen går upp. Ryberg bor i Torslanda har jag hört...
 
10. Partille
Jag kanske sticker ut hakan lite men jag tror fan att PIBS trillar igenom 2 serier. Årets värvningar kombinerat med att Rikard Alexandersson har flyttat till Norge räcker inte för att hålla sig kvar och när man har en humörspelare av Kristoffer Bohlins kaliber så förlorar man många matcher när pressen ökar. Det är nog bra för Partille att man åker ur eftersom ingen jävel vill spela i Partillebohallen med det äckliga golvet plus att alla kommer lämna inför nästa säsong.
 
11. Stenungsund
Topptippade och många värvningar men vad hände? Halva Marstrand och Kungälv anslöt men det gjorde ingen som helst skillnad. Ett riktigt bottennapp och i och med att 89:ers degraderas till 2:an så kommer alla Kungälvsbor byta till Marstrand eller Kungälv och försöka avancera med något av dessa lag.
 
// Skrällfors

Kommentarer

Postat av: Mikael

Publicerad 2015-02-18 06:39:38

Trevligt att bloggen har kommit igång, kan ni syna övriga serier lite också?


Svar: Vi ska syna ALLT! Ge oss gärna tips på mailen eller här i kommentarsfältet.
innebandygbg.blogg.se

Postat av: Nyfiken

Publicerad 2015-02-18 13:00:10

Vem är denna skrällfors?

Svar: Gissningar mottages gärna men vi håller inne med svaren...
innebandygbg.blogg.se

Postat av: Jadu

Publicerad 2015-02-18 15:35:51

Tror Filip Eriksson i Backadalen kan vara Skrällfors!

Svar: Ingenting är omöjligt i anonymitetens värld...
innebandygbg.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-28 20:31:53

Egna produkter är en ständig & intressant fråga, Partille & Pixbo dominerar ungdomsligan med 97: födda killar från diverse innebandy gymnasium i stan (2 st) ex, Johan främberg, Anton björsander, Albin Thuren. Linus Svahn. Johan Janson, med flera. Div2 med lindås: Oskar Falk & Joel ärlig, Markus magnemyr. Lindås lyfter även upp 98, födde Adam Dahlqvist i A-laget tillsammans med Joel ärlig. Vad händer med Oskar Falk? Pixbo? Fortsatt Lir i div2?
Samma fråga kan man ställa till zenith, som i matchen mot Lidköping hade en spelare under 19 år i protokollet (Jonathan Mustonen). Sett till just Lidköping som hade 5 spelare i protokollet födda just 97. zenith ser ut att åka ner i Div2 kommande säsong, erbjuds Linus Adolfsson kontrakt som går innebandygymnasium? Eller finns det andra dolda talanger i zenith? Just zenith verkar va ett lag som har svårt att lyfta upp juniorer.
En annan fråga är om Filip Siveborn Drar till Pixbo? Fd lagkamraten Linus Svahn verkar trivas bra & Siveborn verkar inte vilja spela div3. Pixbo verkar vara en fin miljö för just yngre spelare som vill uppåt i innebandyn. Som tidigare lämnade Poängkungen Andreas Jillgart just zenith för spel i Pixbo. Svår fråga, då man kan undra om föreningarna inte vill lyfta upp juniorer och ge dom chansen eller om juniorerna duger för spel?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela