INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Lindås special!

Publicerad 2014-09-04 21:29:37 i Allmänt,

Jag driver inte bloggen ensam, ni är minst lika delaktiga och utan smaskiga rykten eller nödvändig kuriosa så kommer jag inte ha någonting att skriva om!
Och ni som tycker att "det är dags för ett inlägg snart" är varmt välkomna att tipsa mig om nyheter och gärna skriva kortfattade matchreferat om träningsmatcher som har spelats.
innebandygbg@gmail.com är adressen ni ska använda.
 
Näste man till rakning är Lindås representant Peter Jacobsson!
 
Peter Jacobsson - Huvudtränare för Lindås Waves U20 lag som spelar i Div.2 och Juniorallsvenskan men även U20 elit. Har en lång bakgrund inom innebandyn och inom Lindås Waves. Förra säsongen var jag assisterande tränare för Lindås allsvenska herrlag samt distriktslagsledare för Göteborgs distriktslag F15 som tog SM brons i Umeå i Januari.
 
 

Hur tror du serien kommer sluta plats 1-12?

Flera av lagen har värvat bra i sommar. Backadalen känns som den stora favoriten till seriesegern men flera lag kommer smyga med och jag tror att flera av topp 6 lagen kommer att plocka poäng av varandra.

Topp 6: Tror dessa lagen hamnar på den övre halvan

Backadalen

Landvetter

Lindås

Billingsfors

Mölndal

Guldheden

 

Placering 7-12: Tror dessa lagen hamnar på den nedre halvan

Kungälv

Öckerö

Frölunda

Eken

Lindome

Marstrand

 

Vad har du och Lindås för mål kommande säsong?

Vi har ett talangfullt ungt lag med killar som alla tillhör sverigetoppen i sin årskull. I stort sett alla spelare har representerat distriktslag genom åren så innebandykunnandet är det inget fel på så vi har alltid höga mål med vår verksamhet.Vårt mål är att hamna på den övre halvan av div.2. Vi har också mål att leverera spelare upp till vårt allsvenska herrlag så därför tränar våra spelare kontinuerligt med vårt herrlag. Ett par av spelarna har redan provat på spel i allsvenskan.Sen har vi givetvis mål att gå långt i juniorallsvenskan med.

 

Vad har ni för fördelar gentemot de andra lagen i serien?

Svårt att säga men jag tror att våra killar definitivt är bättre fysiskt tränade än de flesta lag i div.2.

 

Vilka spelare har ni tappat och vilka spelare har kommit till inför säsongen?

Vi har slussat upp vår målvakt Andreas Edström till allsvenska laget. Filip Kalentun har flyttat upp till Umeå för att börja på RIG.

 

Har ni några ytterligare nyförvärv på gång och i så fall vem/vilka?

Vi har lyft upp flera spelare från våra P96, P97 och P98 lag samt fått in dessa nyförvärv: Simon Rönngren målvakt född 91 som kommer från Gävle och allsvenskan norra, Viktor Glaerum från Onsala född 95, Rasmus Lundström från Mölndal född 98, Marcus Jarl från Onsala född 98 samt Daniel Jacobsson född 96 som kommer tillbaka till oss efter att ha varit i Partilles herrlag. Organisationen är också stärkt med Diego Wijkander som assisterande tränare och Hans Gartzell som målvaktstränare samt Cattis Nestenborg och Tomas Skantze som fystränare. Till laget finns även 3 st materialförvaltare.

 

Nämn några spelare ur truppen som är extra viktiga:

Som med alla divisionslag så blir det svårt att svara på denna fråga beroende på att spelarmaterialet kan skifta under säsongen men vi har en stor trupp med 24 utespelare plus 4 målvakter som alla är handplockade till laget så alla kan leverera men visst finns det spetskompetens i massor i vår trupp, men givetvis så kommer  målvakterna bli viktiga och där känner jag mig jättenöjd, vi har 4 bra målvakter i truppen. Exempelvis så kommer Simon Rönngren bli viktig för oss med sin rutin från allsvenskan, men vi får också se hur länge vi får behålla honom hos oss i div.2. Han har redan gjort debut med vårt herrlag på försäsogen.

 

Vem är lagets buse?

Vi jobbar inte med detta begrepp, försöker hålla oss på planen och jobba med de sakerna vi kan påverka i matcherna.

Vem är lagets målmaskin?

Som jag sagt innan så finns det många killar som producerar men Joakim Jansson är het, Daniel Jacobsson är en van målskytt, Axel Lindskog och Rasmus Lundström har startat bra här på försäsongen. Erik Ivarsson är en avig spelare som jag tror kommer göra en del mål i år med.

Vem är lagets playmaker?

Finns inte bara en.

Vem är lagets clown?

Den rollen har inte vi hos oss. Vi spelar innebandy.

Vem är lagets casanova?

-  

Vem är lagets festprisse?

-

Finns det något annat du vill tillägga eller nämna?

Skall bli en riktigt kul och spännande säsong.

 
 
Tack Peter och synd att du inte ville dela med dig av vilka av (f)junisarna som smuttar på fredagsbärsen innan dom har fyllt 18... ;) Innan Gabriel Dalén flyttade upp till laget i allsvenskan så var han given som buse då han hade ca: 30-40 utvisningsminuter per säsong. Inte heller casanovor vill Peter vittna om när hela laget har hästsvans och antagligen kammar varandras hår efter duschen.
Synd att burvaktaren Andreas Edström har flyttat upp till allsvenskanlaget då han har gått från klarhet till klarhet de senaste säsongerna och har därför varit en rolig utveckling att följa. Tur att han har fått en given ersättare i Simon Rönngren men som sagt, han lär inte vara kvar i U20-laget många månader...
Som vanligt så kommer Lindås både överprestera och underprestera, precis som de har gjort alla år som klubben har haft ett utvecklingslag. Detta året är inget undantag men detta året kommer det tyvärr inte räcka för att behålla platsen i 2:an och Lindås kommer återfinnas på plats 11 när säsongen är slut.
Intressant att Guldhedens "general" Jesper Lundstedt skrev på som spelande tränare för U20-laget inför säsongen men nu är samarbetet avbrutet och Jesper har gått åter till Guldheden. Vadan detta?
 
Tja, vad säger ni? Är det dags för sågen och hissen?
 
1. Jesper Lundstedt - Lindås tappar en gammal och långsam back med fin teknik och drösvis med rutin som hade hjälpt laget att hålla sig kvar i serien. Synd tycker jag då han trots sin jobbiga gälla röst hade tillfört en hel del till spelet. Nu kommer det bli Hawaii i vanlig ordning när man kommer ut till X3M (förlåt) Salming Arena.
 
2. Daniel Jacobsson - En teknisk liten kille som på Julkunenmanér snurrar upp folk gång på gång bakom mål men har inget annat attribut som gör honom till en potentiell framtidsspelare. Verkade testa på lyckan i Partille inför säsongen men verkar inte få någon speltid i A-laget och då är inte innebandy så roligt längre. Då vänder man hellre hem där det är tryggt och tråkigt. Enligt rykten så kom han inte överens med tränaren i Partille och det kan ju inte betyda något annat än att Daniel tyckte att han förtjänade speltid medan tränaren inte tyckte det.
 
3. Sebastian Bonasoni - Kom för 2-3 säsonger sedan till U20-laget som ett yrväder och gjorde fina assist blandat med fina mål. Till följd av hans fina teknik så blev han snabbt den mest sevärde spelaren i laget. Sedan hände något, Sebastian har stannat av helt i utvecklingen och har blivit lika mellanmjölksmässig som John Skantze och Joakim Jansson. Hoppas han visar att han är killen som ska axla ansvaret i år och visa dom yngsta junisarna hur man spelar innebandy.
 
 
// Spånmark

Kommentarer

Postat av: där ser man..

Publicerad 2014-09-05 09:17:28

Har jesper spelat i Lindås? när då?

Postat av: Eric

Publicerad 2014-09-05 11:33:27

Hej. Bra sågat! Du går ganska hårt åt Lindås och har ex åsikter om div spelare. Det är helt ok eftersom det är dina personliga åsikter. Vad som dock inte alls är ok är dina vilda spekulationer som inte understöds av något alls utan din egen fantasi... Bara för att Jesper lämnat Lindås betyder det inte att en konflikt ligger bakom, vilka fakta grundar du det på? Och bara för att Danne byter tillbaka betyder det inte att han bråkat med tränaren om speltid (så vitt jag vet har han varit ordinarie på två femmor i Partilles herrar under försäsongen). Kanonkul att du skriver men håll dig till fakta och personliga åsikter och sluta med osanna spekulationer!

Postat av: bloggläsare

Publicerad 2014-09-05 14:27:46

Hur en text tolkas avgörs oftast av erfarenheteterna och personliga åsikter hos den som läser den. Jag kan inte läsa någonstans i texten att det nämns någon konflikt mellan lindås och Jesper. Utan jag ser nån som snappat upp att Jesper är tillbaka i guldheden och undrar varför.

Att ha en personlig åsikt om något man inte är insatt i är inte det samma som att spekulera?

Vilka blogg regler förbjuder att spekulera? Det är väl därför man har en blogg så att man kan spekulera i saker man inte vet. Annars skaffar man en seriös hemsida med intentionerna att spegla sanningen från andras uttalande. För det är väl så det är med fakta. Då baserar man sin text utefter vad andra sagt och varför skulle det vara fakta bara för någon annan sagt det. På en blogg vet ju alla om att det är en persons personliga åsikter och tankar så väx upp och bli inte så skitnödig bara för att någon tycker till om din förening. Förstår inte varför man skall ta allt på så blodigt allvar i lindås. Maken till tråkigare och ointsägande svar av en tränare får man leta efter. Bara för man tränar ungdomar behöver man inte vara lika stel och tråkig som betongfundament. Det är ungdomar det handlar om inte dockor

Postat av: Koppen

Publicerad 2014-09-05 14:33:03

Exact. Kom inte med osanningar. Rist har väl aldrig varit lika snabb som en Stenabåt. Nu kommer jag få ett helvete med han. Nu vill han säkert in på tre femmor :).

Fortsätt rita. Kul att nån skriver om serien.

Postat av: Eric

Publicerad 2014-09-05 15:46:45

Fast det är ju lite det jag skriver... personliga åsikter helt ok. Att helt utan fakta skriva att en 17årig kille bråkat med sin tränare om speltid och därför bytt klubb är inte ok. Åsikter ok, antaganden som inte baseras på fakta inte ok? Hänger du med?

Postat av: bloggläsare

Publicerad 2014-09-05 16:39:59

Jag hänger med men inte du tyvärr. Finns ingen skillnad på personlig åsikt och spekuleringar same same but different. En blogg har man för att vädra sina åsikter inte för att leta sanningar. Hur vet du att det är utan fakta för övrigt. Varför ska jag tro mer på dig än vad som står här?

Hur många sportchefer i idrottens historia har pratat sanning när det gäller spelare som lämnar. Inte ofta sanningen kommer fram i de officiella uttalandena.

Vad glad att någon skapar lite stämning runt serien istället

Postat av: Eric

Publicerad 2014-09-05 18:34:20

Jag vet att det är utan fakta för att Danne uppenbarligen spelat på två femmor i Partilles herrlag. Men det kanske bara är jag som inte hänger med...

Postat av: //

Publicerad 2014-09-05 19:23:14

Jag hänger inte heller med

Postat av: Jönsson

Publicerad 2014-09-05 20:01:26

Jag går fan bet på det asså!

Postat av: Trewe

Publicerad 2014-09-05 20:17:51

Gubbar lyssna på "bävern" han har koll .....

Postat av: Guldhedare

Publicerad 2014-09-05 22:34:45

Kul läsning. Keep up the good work

Postat av: Owe

Publicerad 2014-09-05 23:26:15

Oj oj ! Real Lindås verkar stressade ! Enligt rykten är flera spelare på väg bort från Lindås! Kan det bero på att dom värvat så mycket så att vissa unga spelare inte får någon speltid? Enligt mig är Daniel j en duktig spelare men har stannat i utvecklingen. Varför byta från Partille i div 1 till Lindås i div 2 ? Lindås slog Partille i en träningsmatch och man tappar sugen ! Vad vill grabben egentligen ? Visa lite inställning och ha tålamod när man byter klubb!

Postat av: kjell brell

Publicerad 2014-09-07 22:43:14

dålig uppdatering på bloggen igen, hur svårt skall det vara ....

Postat av: ..

Publicerad 2014-09-08 14:39:47

avgå kjell brell !

Kommentera inlägget här
Publiceras ej


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela