INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila innebandygbg@gmail.com! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Resultat från veckan och helgen!

Publicerad 2014-09-23 22:44:00 i Allmänt,

Pixbo inledde med en 7-10 seger mot Linköping där gamla IBF Göteborgspelaren Gustaf Fritzell numera huserar. Fritzell mäktade bara med en utvisning och det märks att Crusaders saknar Mackan "56" Johansson som denna säsongen spelar i Växjö.
Linköping var aldrig närmare än 6-8 med drygt 2 minuter kvar och närmare än så kom dom inte.
Linköping hämtade dock upp ett 0-7 underläge till 6-8 men som sagt, sen tog det stopp.
Östholm visade vägen i vanlig ordning och även Malmström lyckades stänka in några kassar. En ganska komfortabel lagseger enligt mina källor.

Andra matchen gick i Lisebergshallen mot Mora och Pixbo joggade hem den matchen väldigt övertygande. Malmström stänkte in en drös kassar som vanligt, Östholm var överallt och spelade kraftfullt i vanlig ordning, nya backarna Fors och Milesson fick presentera sig för hemmapubliken och Hedlund spikade igen på ett övertygande sätt.

I allsvenskan så blev det nästan en Göteborgsk fullträff då både Lindås och IBF GBG vann mot Åby samt JIK. Däremot gick Lerum bet i sin debutmatch i Allsvenskan mot förra årets seriesuverän Karlstad.

Lindås vann väldigt komfortabelt och Martin "Dahla" Dahlgren dundrade in ett fasansfullt direktskott i PP samt en straff. Jag har aldrig sett Dahlgren missa en straff, är det någon av er som har gjort det?

IBF tog en väldigt säker skalp mot SSL-jumbon från förra året, JIK.
JIK lyckades bara göra 1 mål (i och för sig så vann JIK period 2 med 1-0) och Göteborg höll tätt och petade in sina 5 kassar och det räcker för att ta en stabil seger mot Smålänningarna.
Det stod 1-3 väldigt länge och först med drygt 3 minuter kvar så utökade IBF sin ledning, öppet mål kanske?

Lerum spelade jämnt mot Karlstad hela matchen och hade 5 minuter på sig att kvittera men det hjälpte inte och Collingbrödernas lag kunde gå i från Rydsbergshallen med flaggan i topp.
Kul att se att nyförvärvet Bromé inledde målskyttet denna säsong.
Lerum har ett intressant lag och jag hoppas och tror att de kommer gå långt i Allsvenskan i år.

I 1:an började nykomlingen Partille att åka på stryk mot Borås borta. Partille som har haft 5-10 man borta i sjukdom ända sen dom gick in i hall hade väldigt svårt att bibehålla fokus en hel match. Jag hörde någonting om en incident där en Boråsspelare sköt bollen i ribban och domaren helt plötsligt dömde mål, men jag vet inte hur mycket av det som stämmer...

Zenith vann debuten i 1:an med en hårsmån mot Tranemo som vann kvalet upp till 1:an förra säsongen. Clywersköld avgjorde matchen med sitt 9-8 mål men också med sina imponerande 5 poäng. Den killen är så otroligt skicklig som innebandyspelare att jag tror att storklubbarna snart kommer rycka väldigt hårt i Älvstrandsprodukten. Lindqvist fick också spela och han fortsatte sin svit från förra året med att producera poäng och denna gång blev det inte mindre än 3 poäng precis som Charlie Sköld.

När Alingsås gästade Östra så åkte dom på stryk ganska övertygande men det som är mest häpnadsväckande är inte att Alingsås förlorade utan att nyförvärvet Alexander Johansson drog på sig inte mindre än 4(!!!) U2!

Om Ekens Kullbo och Mölndals Trewe är humörspelare så vet jag inte vad jag ska kalla Johansson. Helt sjukt att dra på sig en 2:a i andra bytet och följa upp den med ytterligare 3 stycken. Inte konstigt att det blev förlust.
 
När Floda vann över Pixbo borta så visade herr Clemedtson vägen genom att vara delaktig i 4 mål framåt. Inte illa av ett nyförvärv att presentera sig på det viset. Nästan som Diego Costa... ;)

// Spånmark

Kommentarer

Postat av: Läsare

Publicerad 2014-09-23 22:54:01

Notering!
3 U2 på Johansson + 3 P

Postat av: Mr X

Publicerad 2014-09-24 10:28:04

Clywert är redan i landets nya storklubb...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela