INNEBANDY GÖTEBORG

För att tipsa om Silly Season-rykten; skriv i kommentarsfältet till höger eller maila [email protected]! Detta är bloggen som behandlar allt ifrån aktuella innebandynyheter till Silly Season-rykten. Upptagningsområdet kommer till stor del handla om västregionen men också andra serier runtom i landet.

Uppdateringarna haglar tätt!

Publicerad 2014-07-27 12:00:00 i Allmänt,

Ni som tipsar bidrar till en blogg med kontinuerlig uppföljning!
Seså, in och tipsa i fältet till höger eller ännu bättre: maila mig på [email protected]!
 
Först vill jag ge en ordentlig känga till Kungälv; En sådan stor förening men en fin hemsida och genomtänkta matcharrangemang måste väl för helvete ha en hemsida som uppdateras åtminstone EN gång i veckan? Icke sade nicke, sedan säsongens slut har Kungälv uppdaterat sidan ca: 4-5 gånger och 4 av dessa vecker absolut inget intresse (vi får behålla namnet "sportlife" i klubbnamnet). Helt meningslöst att ha en hemsida som inte uppdateras.
Nu kanske många tänker "men spånmark, du uppdaterar ju aldrig längre?" Nej det är sant men å andra sidan är det lågsäsong och semestertid, det är försvarbart i en helt annan utsträckning.
 
Nog om detta, Kungälv har faktiskt mäktat med att uppdatera sin hemsida och presenterar inte mindre än 4 nya nyförvärv, 2 av dessa presenterade jag för flera månader sen och därmed sjönk Zenith ned från förstaplatsen i listan över hur lång tid det går mellan att jag presenterar ett nyförvärv och klubben i fråga gör det.
 
Ryktesomsusade Fabian Österman har som sagt valt klubb och valet föll på Kungälv, väldigt förvånande måste jag ändå säga då Kungälvs bästa spelare har flytt Mimershus och huserar istället i Stenungsund. Jag tänker närmare på Larsson, Olsson och company som jag faktiskt trodde skulle stanna hos Fenixfåglarna efter den gångna succésäsongen. Hur det än är så är Österman ett starkt tillskott och kommer i vanlig ordning ställa till med trubbel i leden hos motståndarnas försvar med sin aviga spelstil och hårda skott.
Nästa nyförvärv som redan är välkänd information i stugorna är ingen mindre än Joel Rauswall! Rauswall har som alla vet spelat sen senaste säsongen i Stenungsund och dessförinnan Pixbo. En spelare med ett fantastiskt spelsinne som kommer komma Kungälv väl till pass då de inte har någon riktig playmaker i laget...
Värvad från lokalkonkurrenten Marstrand blev Daniel Spargren född -95 som beskriv som ett starkt tillskott och en väldigt snabb spelare. Komiskt tycker jag då Kungälv behöver mer taktiska och tekniska spelare, inga fler industrispelare!
Näste man hämtad från Marstrand är Jimmie Gustafsson som är en back med ett bra skott. Han har tidigare spelat i Ale och inte gjort bort sig precis. Vad jag förstår är denne herre också en industriback och kommer troligtvis bredda truppen ännu mer trots att truppen behöver spets!
Kungälv har i och för sig nu Stambej, Nordfors, Rauswall och Österman, det är ändå en ganska potent lineup med spelare som har spelsinne som starkt attribut.
 
Nästa förening i rampljuset är Frölunda IBK!
Joel Ottergård verkar stanna i kultan och det verkar också komma till några nyförvärv som kommer dyka upp på Frölundas hemsida 31/8 enligt en säker källa. Väldigt sent med en uppdatering i slutet av augusti som man redan nu planerar göra fast en och en halv månad fram i tiden! Det är mycket bättre att dela upp presentationen av nya spelare och därmed skapa en större trafik till sidan. Trots det så har jag fått lite inside information och kan avslöja att Frölunda har värvat spelare från Karlstad och även plockar duktiga spelare från Hallandsserierna. Då Frölunda har haft spelarflykt de senaste åren så har laget väldigt dåligt med spelare, framförallt till B-laget och verkar jaga över hela Göteborg för att kunna hålla 2 seniorlag levande kommande säsong.
Backadalens Menschik och Reidel kommer eventuellt sluta med innebandy, det är ett rykte jag inte tror på riktigt eftersom Frölunda-hjärtat Lisbeth Zäll är mamma till Menschik och hon kommer inte låta föreningen brytas ned när det finns kvalité att tillgå.
Frölunda har bytt ut hela ledningen efter 2 säsonger av halvtaskiga insatser (förutom att de på håret klarade sig kvar i 2:an föregående säsong) och letar även efter en ny tränare.
 
// Spånmark

Kommentarer

Postat av: Sicko Blåtand

Publicerad 2014-07-27 16:50:56

Efter att ha sett Larsson bränna läge på läge uppe i kungshamn i helgen känns kungälv som ett bättre lag utan honom. Sen är han rätt jobbig också.

Postat av: Ewa

Publicerad 2014-07-27 22:33:22

Erbjuder dig härmed tjänsten som webansvarig i vår klubb den är obetald förstås men du kan få uppdatera sidan dagarna i ända om du vill! Vår förra ansvariga bytte klubb lite snabbt och oväntat så därför ligger den lite nere men du verkar ju vara en pigg typ......så välkommen till SKIBKFsmiljen😉

Svar: Haha, tack så mycket Eva!
Jag ska fundera noga på ditt erbjudande! ;)
Jag förstår att det är svårt att finna tid till webben men eftersom den är er marknadsföring utåt så tror man lätt att det inte händer någonting i klubben när det aldrig uppdateras.
// Spånmark
innebandygbg.blogg.se

Postat av: Knodd

Publicerad 2014-07-27 23:04:00

Lisbeth Zäll verkar numera i Partille. Hur mycket inflytande har hon i Frölunda i nuläget?

Svar: Ok, det visste jag inte.
Då kommer nog Menschik inte spela i Frölunda heller...
// Spånmark
innebandygbg.blogg.se

Postat av: Okej

Publicerad 2014-07-27 23:14:17

Sicko Blåtand = bitter sportlifespelare för att Larsson lämnade

Postat av: Nollkoll

Publicerad 2014-07-28 14:51:02

Genomgång av göteborgslagen i div 1 och allsvenskan vore kul att få lite koll på.

Svar: Hej!
Jag kommer lägga upp en sådan sammanställning men den kommer komma närmare seriestart då alla nyförvärv är genomförda.
// Spånmark
innebandygbg.blogg.se

Postat av: Spelsinne..

Publicerad 2014-07-30 10:41:11

Du glömmer Tobbe Engström som e den med bäst spelsinne hos fåglarna...

Svar: Bra tanke, men jag tycker att han har presterat sämre för varje säsong som har gått om vi börjar räkna från ca 5 år tillbaka. Med det sagt är han fortfarande en väldigt bra spelare men han var bättre för några år sedan...
// Spånmark
innebandygbg.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej


Kontaktformulär

Namn

Meddelande

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela